TARICEANU anunta cand vor avea loc consultari cu CIOLOS pe tema ALEGERILOR LOCALE

Copresedintele ALDE CALIN POPESCU TARICEANU a anuntat ca saptamana viitoare vor avea loc consultari ale partidelor cu premierul DACIAN CIOLOS, pe tema alegerilor locale, informeaza Agerpres.

“O sa facem consultarile saptamana viitoare, incepe si sesiunea parlamentara. Trebuie, in primul rand, sa-l ascultam si pe premier. Poate ne agitam degeaba, poate premierul o sa spuna ca nu e de acord sa ia niciun fel de decizie, adica ordonanta de urgenta pentru schimbarea legilor electorale si atunci, sigur, va ramane la latitudinea Parlamentului. In Parlament sunt doua probleme: timpul si majoritatea care trebuie sa se agrege in jurul acestei formule. Si s-ar putea ca guvernul si premierul Ciolos sa iasa din aceasta discutie”, a afirmat TARICEANU joi seara la Antena 3.

CITESTE SI: TARICEANU: Este bine ca CIOLOS e dispus sa discute cu partidele despre modalitatea alegerii primarilor

El a sustinut ca ALDE ar fi favorizat de alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, dar ca legile electorale nu trebuie schimbate in functie de interesul unui partid.

“Exista un numar important de colegi ai mei care considera ca alegerile in doua tururi sunt favorabile pentru ALDE. Suntem un partid mai mic si acest lucru ne-ar favoriza. Daca discutam lucrurile in acest fel si gandim legile in functie de interesul unui partid sau altul, o sa fie o permanenta instabilitate politica, o sa schimbam la fiecare ciclu electoral legea dupa cum ii convine fiecarui partid care poate sa impuna o noua formula. Am convenit anul trecut sa modificam legile electorale cu un an inainte de alegeri. Am gasit aceasta formula prin consens cu PNL. PNL si-a schimbat optica si acum vrea schimbarea regulilor jocului. Nu mi se pare corect ca in functie de interesul particular al unui partid care are posibilitatea sa influenteze aceasta decizie sa se schimbe regulile”, a subliniat TARICEANU.

CITESTE SI: CIOLOS, despre ALEGEREA PRIMARILOR in doua tururi: Studiem toate posibilitatile

Premierul Dacian Ciolos a declarat duminica, la Iasi, intrebat in acest sens, ca va discuta cu partidele politice despre oportunitatea unei ordonante de urgenta referitoare la desfasurarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin. “O sa discut cu partidele politice intai”, a raspuns Ciolos.

 Sursa foto: realitatea