Tariceanu ataca PNL in debutul primului Congres al PRL

Tariceanu ataca PNL in debutul primului Congres al PRL

Calin Popescu Tariceanu participa, vineri, la primul Congres al Partidului Reformator Liberal (PRL). In discursul sustinut in deschiderea reuniunii, Tariceanu a facut referire la traditiile PNL, acuzand conducerea liberala de tradare, desi el este cel care a parasit partidul, preferandu-i pe social-democrati.

“Liderii care au detinut fraiele PNL si-au pus mai presus interesele personale decat pe ale romanilor care ne-au acordat incredere in 2012. Au tradat istoria si traditiile si pot sa spun ca o istorie precum cea a PNL este unica in Europa. Eram cel mai vechi [partid liberal din Europa. Au distrus uSL si practic au vandut PNL lui Traian Basescu. Aceste actiuni au afectat imaginea liberalismului. Actualul presedinte al PNL facea o remarca deplasata: spunea ca noi cei de la PRL suntem fratii PSD, cu o nota peiorativa. Vreau sa il intreb retoric pe dnul Iohannis, daca astazi era viceprim-ministru in Guvern, ce relatie avea cu PSD?”, a spus Tariceanu, in discursul sustinut la Congresul PRL.

Vezi aici cine finanteaza partidul lui Calin Popescu Tariceanu

“Din 1990 impreuna cu o serie de personalitati politice am pus bazele PNL renascut, care a contribuit decisiv atat la modernizarea cat si la dezvoltarea Romaniei. Ulterior intreaga mea cariera politca a avut la baza principiile si valorile liberale. Preluarea functiei de premier a fost posibilitatea de a pune in practica politicile naopstre de guvernare a statului. Din 90 pana de curand am avut permanent un sentiment de satisfactie si unul de mahnire. Cel de mahnire: PNT s-a stins si am fost intodeauna mandru ca PNL a reusit sa reziste in aceasta perioada complicata politic. Mi-am pus intrebarea de ce PNL a reusit sa reziste 24 de ani si PNT a disparut. EXplicatia mea e ca forta ideilor, a principiilor liberale, au facut sa dainuie PNL si sa-l faca capabil sa depaseasca momentele dificile. Din pacate anul 2014 este anul marii tradari in PNL. Aceasta tradare e facuta tocmai de cei care ar fi trebuit sa duca mai departe istoria si traditia PNL. O mana de lideri care pentru interese meschine au tradat PNL. PNL a murit.”, a mai spus Tariceanu.

Reamintim ca membrii Partidului Liberal Reformator (PLR) se reunesc vineri si sambata la Palatul Parlamentului in primul CONGRES, pentru a-si alege conducerea.

Prima zi a Congresului PLR va fi dedicata dezbaterilor cu privire la rezolutii care vor fi prezentate in cadrul evenimentului, iar sambata vor avea loc alegeri pentru functia de presedinte al PLR si pentru alte posturi din conducere.

Citeste si: Inca doi parlamentari PNL si-au anuntat trecerea la PLR

PLR reprezinta un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale, initiat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si Partidul National al Mediului.

PLR a fost lansat pe 3 iulie, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, declarand cu aceasta ocazie ca “liberalismul din Romania merge mai departe” si criticand ultimele actiuni politice ale PNL.