Tariceanu cere refacerea USL printr-o scrisoare trimisa fostilor colegi din PNL

Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a trimis o scrisoare conducerii PNL prin care cere refacerea USL, in care sustine ca sub actuala conducere, libertatea de exprimare nu mai exista in partid.

“In urma cu aproape 25 de ani, cand m-am inscris in Partidul National Liberal, am facut acest lucru deoarece am vazut la acest partid un adevarat respect pentru dreptul la libera opinie. Astazi, sub conducerea actualilor lideri, libera exprimare nu mai exista, fiind inlocuita cu autoritarismul conducerii. Am facut parte din Partidul National Liberal si in vremuri in care era la guvernare, si in vremuri in care era in opozitie. Am fost si presedinte al partidului, am fost si simplu membru. Dar niciodata partidul nu a fost condus de orgolii si vendete personale. De fiecare data consensul si dialogul au dictat in luarea deciziilor in PNL. Fiind alaturi de Partidul National Liberal de 25 de ani, trebuie sa recunosc ca sunt revoltat de evenimentele din ultima vreme, de atitudinile si pozitiile autoritare manifestate de domnul Antonescu”, afirma Tariceanu.

Vezi reactia PNL la scrisoarea lui Tariceanu

“Intotdeauna au fost voci critice in PNL si niciodata opinia libera nu a fost strict apanajul presedintelui sau al unei conduceri restranse. Am fost 5 ani presedinte al Partidului National Liberal si imi aduc aminte de criticile dure si uneori deplasate pe care actualul presedinte al PNL mi le-a adus. Insa eu niciodata nu am luat in considerare varianta excluderii acestuia din partid pentru ca a fi liberal inseamna a-ti exprima liber parerea, inseamna sa iti sacrifici mandria personala pentru dreptul colegului tau de a te critica”, mai spune fostul liberal.

 

Citeste si: Ponta viseaza la refacerea USL. Vezi reactia lui Crin Antonescu