Tariceanu: Comportamentul lui Basescu in privinta comisarului european, in CONTRADICTIE cu interesul national; se impune SUSPENDAREA sa

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a declarant joi seara la Romania TV ca modul in care a actionat presedintele TRAIAN BASESCU in chestiunea legata de desemnarea comisarului european din partea Romaniei impune SUSPENDAREA sa din functie.

Tariceanu intentioneaza sa discute aceasta chestiune cu partidele reprezentate in Parlament. “Ceea ce face astazi TRAIAN BASESCU, profitand de faptul ca il cunoaste personal pe JEAN CLAUDE JUNCKER, sa incerce sa caroteze propunerea Guvernului, mie imi demonstreaza ca este impotriva interesului national. Este inadmisibil sa-ti carotezi propriul candidat care este in pozitia de a primi unul dintre primele 4-5 posturi ca importanta din Comisia Europeana”, a declarat presedintele PLR.

Citeste si: MONICA MACOVEI: Tariceanu mi-a cerut cand era premier sa-l pun in LEGATURA DIRECTA cu procurorii

Acesta sustine ca presedintele TRAIAN BASESCU trebuie sanctionat politic pentru acest lucru, inclusiv printr-o a treia SUSPENDARE. “Suntem intr-o succesiune extrem de rapida a unor actiuni ale presedintelui si ma gandesc foarte serios daca nu este nevoie de SUSPENDAREA din functie a presedintelui si convocarea referendumului de demitere chiar daca mai sunt doar trei luni de mandat (…) Comportamentul sau intra in contradictie cu interesul national”, a motivat Tariceanu.

Citeste si: VICTOR PONTA: Dupa prezidentiale vom avea UN NOU GUVERN in care va fi inclus si PLR

Fostul premier intentioneaza sa sondeze terenul pentru a vedea care sunt sansele de succes ale acestui proiect. “Voi discuta acest lucru cu toate partidele parlamentare”, a conchis CALIN POPESCU TARICEANU.