TARICEANU crede ca ANCHETAREA votului in cazul SOVA este un pretext pentru a se ajunge la PONTA

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a declarat in cadrul unui interviu acordat jurnalistilor PSnews, ca este posibil ca anchetarea votului din Senat in cazul lui DAN SOVA sa fie doar un pretext pentru a se ajunge la premierul VICTOR PONTA.

Liderul PLR se intreaba daca nu cumva prin reținerile si arestarile atat de frecvente in ultimul timp nu se urmareste cumva sa se exercite o presiune psihologica asupra celui care este invinuit astfel incat sa se obțina marturii pe care procurorii nu le pot obține prin alte metode.

CITESTE SI: CCR a solicitat SENATULUI un punct de vedere in cazul DAN SOVA

Intrebat daca poate fi vazut cazul sova drept un pretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, presedintele Senatului a raspuns:

E posibil. In orice caz, pretext sau nepretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, cred ca discutia trebuie purtata un pic dintr-o alta perspectiva şi anume perspectiva care cred ca este de interes public. Este necesar ca orice persoana acuzata, nu vorbesc de persoana publica – om politic – vorbesc de orice persoana; este necesar ca orice persoana care este acuzata, impotriva careia s-a declanşat o urmarire penala, sa fie arestata? Sau poate ca aceasta persoana sa fie anchetata in libertate şi daca exista probe suficiente sa fie trimisa in fata instantei. De ce spun acest lucru? Pentru ca pana in momentul de fata se observa din ce in ce mai des ca aceasta practica a arestarii preventive devine practica curenta, cand ea ar trebui sa fie exceptia şi intrebarea fireasca care decurge de aici este, nu cumva se urmareşte, prin arestarea preventiva, sa se exercite o presiune psihologica asupra celui care este invinuit şi arestat pentru a obtine marturii pe care altfel procurorii nu le-ar avea? Ce e condamnabil aici, e normal, acest lucru ma duce cu gandul la perioada trista a dictaturii comuniste, anii 50 – 60, in care oamenii erau intai arestati, dupa aceea erau anchetati şi sigur ca se obtineau toate marturiile posibile şi judecata nu mai era decat o simpla formalitate”, a declarat Tariceanu.

CITESTE SI: CCR va judeca in luna mai CONTESTATIA PNL in cazul DAN SOVA