TARICEANU da o fuga pana la BRUXELLES unde se va intalni cu JEAN CLAUDE JUNCKER

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, se va intalni luni, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si cu Vera Jourova, comisarul european pentru justitie, se arata intr-un comunicat al Senatului Romaniei.

Intrevederile vor avea ca teme de discutie: viitorul Uniunii Europene, procesul Brexit si stadiul mecanismului de cooperare si verificare.

“In contextul dificil actual european,  marcat de perspectiva procesului Brexit si de existenta a numeroase si complexe riscuri si  provocari contributia tuturor statelor membre la reflectia aprofundata asupra viitorului proiectului european este binevenita. Discutiile si consultarile au loc  in contextul eforturilor politice pe care Romania trebuie sa le faca pentru sustinerea intereselor nationale in plan european, tinand cont de rolul important  al parlamentelor nationale  in conturarea viitorului institutional si functional al Uniunii Europene”, se mai precizeaza in comunicatul amintit.

Sursa foto: gandul