TARICEANU despre audierile ministrilor lui CIOLOS: Luni – audierea, marti – VOTUL de INVESTITURA in plenul reunit

Parlamentul se va reuni marti, la ora 10,00, pentru a se pronunta asupra Guvernului propus de premierul desemnat DACIAN CIOLOS, conform deciziei Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

La finalul sedintei Birourilor permanente, presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a precizat ca ministrii propusi urmeaza sa fie audiati in comisiile de specialitate ale Parlamentului in cursul zilei de luni, intre orele 13,00 si 21,00.

CITESTE SI: MINISTRII PROPUSI PENTRU CABINETUL CIOLOS SUNT AUDIATI IN PARLAMENT

“Am hotarat ca audierile ministrilor (in comisiile de specialitate ale Parlamentului — n.r.) sa inceapa de luni, de la ora 13,00, si se vor incheia la ora 21,00, pe baza listei care ne-a fost inaintata de catre prim-ministru si a programului de guvernare. Deci, noi am luat act de doua documente care sunt repartizate comisiilor. (…) Maine (marti — n.r.), de la ora 10,00, va incepe sedinta plenului comun unde prim-ministrul vine sa prezinte programul de guvernare si, dupa aceea, conform timpilor alocati, vor avea loc interventiile in dezbateri din partea grupurilor. (…) In functie de durata votului si a dezbaterilor, maine va avea loc si votul de investitura”, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU, la Palatul Parlamentului.

TARICEANU a adaugat ca si marti, la ora 9,30, Birourile permanente reunite vor fi convocate in sedinta pentru a definitiva timpii alocati grupurilor parlamentare. Referitor la faptul ca Parlamentului i-au fost transmise doua variante de program de guvernare, presedintele Senatului a explicat ca, pana la momentul prezentarii acestuia in plen, se pot accepta modificari.

“Ieri (duminica — n.r.) s-a inregistrat la Parlament prima varianta, astazi dimineata am fost sesizati ca intre timp a fost trimisa o noua varianta. Eu cred ca, in mod colegial, Parlamentul poate sa accepte aceasta modificare pana in momentul in care intra in dezbatere. Asadar, cea de-a doua varianta a fost si ea distribuita catre membrii Birourilor permanente si catre grupuri”, a explicat CALIN POPESCU TARICEANU.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS SI-A PREZENTAT PROIECTUL PROGRAMULUI DE GUVERNARE. PRINCIPII SI PRIORITATI. UPDATE

CALIN POPESCU TARICEANU a precizat ca pe majoritatea ministrilor propusi nu ii cunoaste si ca este curios sa le parcurga CV-urile.

“Nu-i cunosc pe toti ministri. Sunt CV-urile depuse. Sigur ca este si o curiozitate din parte mea sa parcurg CV-urile celor pe care nu-i cunosc, de fapt majoritatea candidatilor pentru functiile de ministru”, a spus presedintele Senatului.

Sursa foto: adevarul