TARICEANU despre CAZUL UDREA: Important e ca deputatii au INCUVIINTAT URMARIREA PENALA

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU-TARICEANU, considera ca este mai important faptul ca deputatii au incuviintat cererea Justitiei privind URMARIREA PENALA A DEPUTATULUI ELENA UDREA decat “scandalul” legat de votul exprimat in Camera Deputatilor cu privire la cererea de RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA a acesteia, relateaza Agerpres.

“Nu am urmarit, am inteles ca a fost un scandal legat de vot. A fost nevoie de renumararea votului (exprimat in Camera Deputatilor privind cazul Udrea — n.r.). Hai sa plecam de la prezumtia de nevinovatie — sunt deputati care probabil au facut o greseala in modul in care au votat pentru ca, dupa cum stiti, sunt cele trei optiuni: pentru, impotriva sau abtinere si abtinerea se realizeaza prin punerea ambelor bile intr-o singura urna. Daca au pus, pentru ca erau doua voturi, patru bile in aceeasi urna, atunci tot votul este dat peste cap. Dar lucrul acesta cred ca este secundar. Important este ca deputatii au incuviintat urmarirea penala ceruta de Procuratura”, a declarat Tariceanu, joi, la Senat.

Acesta a tinut sa precizeze ca, in opinia sa, masura retinerii si cea a arestarii preventive trebuie luate “in cazuri bine justificate”.

CITESTE SI: DNA A PRIMIT DOCUMENTELE OFICIALE REFERITOARE LA URMARIREA PENALA SI RETINEREA ELENEI UDREA

“Aprecierea majoritatii membrilor Camerei Deputatilor a fost cea pe care o stim. Este dreptul suveran al Parlamentului sa decida in aceasta privinta, lucru care nu impiedica insa continuarea actului de justitie”, a mai spus Tariceanu.

Chestionat cu privire la procedura de vot aplicata in Camera Deputatilor privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a Elenei Udrea, Tariceanu a replicat: “Nu vreau sa fac comentarii, pentru ca nu cunosc in detaliu chestiunile care au fost supuse dezbaterii Camerei si nici nu vreau ca Senatul sa intervina, sa comenteze dreptul suveran al Camerei sa decida in aceste chestiuni”.

Plenul Camerei Deputatilor a admis, miercuri, cererile Justitiei privind urmarirea penala si incuviintarea retinerii Elenei Udrea, in timp ce pentru arestarea preventiva nu s-a intrunit numarul necesar de voturi.

Deputatii au votat mai intai cererea de urmarire penala a Elenei Udrea, iar apoi au fost supuse votului cu bile concomitent cererile privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a acesteia.

Sursa foto: Realitatea