TARICEANU, despre EXCLUDEREA PLR de la CONSULTARILE cu IOHANNIS: Nici noul PNL nu a participat la alegerile din 2012

Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca unul din motivele pentru care PLR nu a fost chemat la consultarile cu partidele care vor avea loc luni la Palatul Cotroceni, este ca nu a fost prezent la alegerile din 2012.

Dar nici noul PNL nu a fost prezent la aceste alegeri, sustine presedintele Senatului.

Impresia mea e ca are o motivatie ca PLR nu a participat pe listele proprii la alegerile din 2012. La o analiza mai atenta, va pot spune ca toti parlamentarii nostri au participat pe lista USL-ului. in schimb, electoratul a repudiat Partidul Demcrat care se regaseste sub forma PNL. Nici noul PNL nu a participat la alegerile din 2012, si cu toate astea, participa la consultari. Criteriul acesta poate sa fie foarte foarte discutabil. S-ar putea sa existe si un rationament pe care eu nu-l cunosc. Eu pot sa banuiesc un lucru, nu am nicio certitudine in acest sens. Alta explicatie nu pot sa dau, nu vreau sa fac speculatii”, a declarat Tariceanu.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS ASTEAPTA, luni, PARTIDELE POLITICE la CONSULTARI pe tema REFORMEI ELECTORALE

Intrebat ce i-ar fi spus presedintelui Iohannis, daca PLR ar fi fost chemat la consultari, Calin Popescu Tariceanu a spus ca depinde foarte mutl si de subiectele care erau in discutie.

Sigur ca si evolutia economica si procuparile populatiei privind crearea locurilor de munca sunt importante. Eu cred ca Romania se confrunta cu o problema mai mare: separatia puterilor in stat, independenta lor, necesitatea apararii libertatilor si drepturilor individuale. Eu cred ca e o tema de discutie in spatiul public si sigur ca si presedintele, banuiesc, este atent la acest semnale si le va lua in seama. Nu vreau sa fac nicio apreciere n acest sens”, a mai spus presedintele Senatului.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: La CONSULTARILE cu presedintele KLAUS IOHANNIS discutam despre REFORMA ELECTORALA

Sursa foto www.observator.ro