TARICEANU despre FUZIUNEA PC-PLR: FORTA face PUTEREA si NUMARUL face FORTA

Presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri, in deschiderea Congresului extraordinar al partidului, ca prin FUZIUNEA PLR-PC cele doua partide vor deveni a treia forta pe scena politica, intrucat “forta face puterea iar numarul de multe ori face si forta”.

“Am convingerea ca forta face puterea iar numarul de multe ori face si forta. Vom fi mai numerosi, vom avea structuri mai consistente atat la nivel central, la nivelul Parlamentului, unde sunt varfurile de lance politica ale celor doua partide, cat si la nivel local — mai multi reprezentanti in administratia locala, cei care pot sa duca mesajul catre cetateni”, a spus Tariceanu.

CITESTE SI: CONGRESUL EXTRAORDINAR al PC a validat FUZIUNEA cu PLR 

CALIN POPESCU TARICEANU si-a avertizat insa colegii de partid asupra faptului ca si dupa FUZIUNEA PLR-PC vor trebui sa depuna un efort consistent pentru a-si atrage simpatia electorilor si pentru a-si demonstra forta in viitoarele alegeri locale si parlamentare.

“Sigur ca nu este ca o bagheta magica. Nu va asteptati ca simplul anunt privind fuziunea sa ne duca la o crestere aproape instantanee si fara osteneala in ochii electoratului. Osteneala noastra, efortul nostru vor trebui sa fie consistente. Doresc ca la viitoarele alegeri partidul rezultat din FUZIUNEA PLR-PC sa participe singur la locale si parlamentare. Numai in acest fel ne vom dovedi forta”, a mai spus CALIN POPESCU TARICEANU.

Liderul PLR a adaugat ca la baza ideii fuziunii PLR-PC a stat si faptul ca scena politica din Romania este puternic polarizata.

“Ideea unei fuziuni a devenit si mai necesara avand in vedere polarizarea excesiva a politicii romanesti, intre PSD pe de-o parte si pe de cealalta parte — noul PNL, creatia mentorului lor care a stat zece ani la Cotroceni. Nu imi face placere sa ii pronunt numele, dar stiti la cine ma refer. PNL se distanteaza de reprezentarea liberalismului in Romania, a facut-o si declarativ si formal”, a apreciat CALIN POPESCU TARICEANU.

In opinia sa, PNL este promotorul “statului fortelor represive” in Romania.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU si DANIEL CONSTANTIN au anuntat obiectivele ALDE 

“Eu cred ca vocatia liberalismului este cu totul alta. (…) Statul de drept inseamna statul cu institutii puternice pentru promovarea si apararea drepturilor si libertatilor individului, nu ce face PNL azi, care pare sa fie extrem de bucuros si sa aplaude ori de cate ori se aude zgomotul de catuse”, a afirmat el.

CALIN POPESCU TARICEANU a mai sustinut ca PLR a avut o influenta in interiorul Guvernului prin cele doua ministere pe care le conduce.

“Iata, azi se vede cat de utila a fost decizia noastra de a participa in coalitia de guvernare si la guvernare. Avem doua ministere pe care le conducem in acest Guvern si am avut o influenta majora in adoptarea principalelor decizii de politica economica, cum ar fi noul Cod fiscal”, a spus el.

Delegatii PLR la Congresul extraordinar au aprobat protocolul de fuziune prin contopirea intre PLR si PC, programul si Statutul ALDE, precum si conducerea noii formatiuni pana la organizarea alegerilor interne.

Sursa foto: realitatea.net