Tariceanu, despre Rosia Montana: Boc nu si-a asumat responsabilitatea timp de patru ani

FOTO: MONDO NEWS

Senatorul PNL Calin Popescu Tariceanu a condamnat, joi, dezinteresul fostului premier Emil Boc in ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, afirmand ca timp de patru ani nu a facut decat sa fuga de responsabilitate, dribland permanent controversatul proiect, pe care chiar el l-a prezentat in 2009 ca parte din programul de guvernare.

“In ceea ce priveste pozitia fostului premier Emil Boc, vreau sa subliniez faptul ca proiectul Rosia Montana era inclus in obiectivele cu care a venit in programul de guvernare, in 2009. Ieri, (miercuri – n.r.) Emil Boc a facut o schimbare totala de pozitie, ceea ce nu e o premiera, dar ar fi totusi nevoie de o atitudine mai consecventa. In loc sa-si asume responsabilitatea si sa ia o decizie, patru ani de zile a driblat permanent si asta este condamnabil”, a spus Tariceanu.

In opinia fostului presedinte al liberalilor, Emil Boc a mintit cand a spus ca proiectul Rosia Montana este neconstitutional si a explicat ca nu Rosia Montana va face expropierile.

“Acest fapt nu este adevarat si va rog sa va uitati la modul in care se fac expropierile. Ceea ce mentioneaza Boc nu exista in realitate. In cazul acesta expropierile se fac de catre Ministerul Economiei, la fel cum s-a intamplat cu expropierile la autostrada. Nu facea Bechtel expropierile la autostrazi, erau facute de CNADNR, care este compania statului. Asa se procedeaza si aici: nu va face Rosia Montana expropierile”, a spus Tariceanu.

In ceea ce priveste organizarea unei dezbateri in Parlament cu privire la proiectul Rosia Montana, Tariceanu o considera de bun augur, in conditiile in care Parlamentul este forul democratic in care fiecare cetatean este reprezentat direct.

“In legatura cu subiectul Rosia Montana, parerea mea este ca ideea unei dezbateri in Parlament este una inteleapta. Parlamentul este forul democratic in care fiecare cetatean este reprezentat direct. Nu exista un loc mai bun pentru o astfel de dezbatere. Era menirea Guvernului sa faca proiectul tehnic, o decizie urmand a fi luata in Parlament. In aceasta dezbatere vor fi aduse argumente pro si contra care vor face sa se ia cea mai buna decizie”, a spus Tariceanu”,  mai spus Tariceanu.

Foto: Mondo News