TARICEANU, despre situatia lui PONTA: Probabil vom intra intr-o CRIZA POLITICA

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a spus, sambata seara, la postul B1 TV, ca trimiterea in judecata a premierului VICTOR PONTA va determina, probabil, o criza politica.

“In primul rand o astfel de acuzatie, sigur care nu este practic noua, este o acuzatie foarte grava. Aceste acuzatii trebuie bine cantarite cand e vorba de premierul tarii. Acest lucru poate crea o criza politica majora.

S-a mai intamplat ca acuzatii insuficiente sa fie infirmate in instanta. Aici trebuie sa fie extrem de mult profesionalism atunci cand vorbim de acuzatii impotriva premierului, nu pentru ca e mai sus de lege, dar se poate crea o criza politica.

Probabil vom intra intr-o criza politica, fara doar si poate ese nevoie ca actuala coalitie de guvernare sa se reuneasca si sa vorbeasca despre aceasta problema”, a spus TARICEANU.

CITESTE SI: TARICEANU: Liberalismul a devenit pentru multi cetateni europeni o marca de incredere a UE

Seful Senatului a precizat ca presedintele Iohannis are dreptul “sa suspende un membru al Guvernului, dar nu pe primul ministru”, explicand ca premierul are o alta calitate, in distingere de membrii guvernului.

“Daca presedintele isi propune sa profite de acest lucru s-ar putea sa forteze demisia premierului, nu neaparat prin suspendare, dar este un demers periculos. Sau presedintele asteapta reactia premierului. Nu am avut precedente de acest fel in Romania, nu este o situatie usoara”, a spus TARICEANU.

Premierul VICTOR PONTA a fost trimis joi in judecata, in stare de libertate, fiind acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalarea banilor si complicitate la evaziune fiscala in dosarul Turceni-Rovinari. In acelasi dosar, senatorul DAN SOVA a fost trimis in judecata, in control judiciar. 

Sursa foto: gandul