TARICEANU despre votul in cazul SOVA: Ne-am RAPORTAT la legea 96/2006. Nu au fost COMENTARII in plen

Calin Popescu Tariceanu, Presedintele Senatului, a declarat, miercuri, ca plenul Senatului s-a raportat la legea 96/2006 in cazurile Sova si Valcov, precizand ca acest lucru s-a mentionat de doua ori in plen. Tot el a mentionat ca nu a existat niciun comentariu. 

 Presedintele Senatului a afirmat ca in cursul dezbaterilor care au avut loc in plen, a facut referire foarte clara si explicita ca plenul se raporteaza la ”legea 96/2006, articolul 24, alineatul 4, care prevede ca ”in aceasta situatie, in care se cere incuviintarea retinerii si arestarii, este nevoie de majoritatea votului senatorilor”.

Prin urmare, acest lucru a fost mentionat in doua randuri, si in cazul senatorului Sova si in cazul senatorului Valcov, nu a existat niciun fel de comentariu sau opinie potrivnica, deci a fost acceptat de intreg plenul”, a spus Tariceanu.

CITESTE SI: DAN SOVA, dupa votul colegilor: Astept sa trimita cineva DOSARUL in INSTANTA pentru a ma APARA 

El a precizat, despre intentia PNL de a constesta la Curtea Constitutionala decizia in cazul Valcov, ca ”este dreptul constitutional al PNL sa faca aceasta sesizare si, in cazul in care va exista o decizie a Curtii, exista obligativitatea de conformare la deciziile CC”.

Intrebat daca decizia Curtii se poate aplica, retroactiv, in cazul Sova, Tariceanu a precizat ca este prematur de anticipat decizia Curtii Constitutionale si ca mai intai trebuie vazut daca se face acest demers.

Intrebat daca statutul parlamentarilor este mai presus de deciziile Curtii, Calin Popescu Tariceanu raspuns: ”Stiu ca a fost invocata o decizie a Curtii care a fost aplicata la unul din voturile de la Camera Deputatilor. Ce va pot spune este ca exista decizii ale Curtii, care se refera la o serie de situatii, altele decat cea in care ne-am aflat noi astazi”.

CITESTE SI: DARIUS VALCOV, “decapitat” de colegi. Fostul ministru s-a intors la DNA si poate fi RETINUT. UPDATE

Actualul Regulament, mai precis articolul 24, alineatul 4, la care m-am referit, nu a fost niciodata contestat la Curtea Constitutionala”, a mai mentionat Tariceanu.