TARICEANU, dezbateri despre FUZIUNEA PLR-PC la Congresul PLR

 Liderul PLR Calin Popescu-Tariceanu a propus, la sedinta de marti a CNEx, ca la Congresul extraordinar al partidului, care va avea loc in perioada 18-20 iunie, sa se dezbata fuziunea PLR-PC, precum si viziunea PLR asupra noii formatiuni politice rezultate in urma fuziunii.

Informatia in acest sens este cuprinsa intr-un comunicat transmis de PLR, referitor la sedinta CNEx al partidului.

 “Ultima decizie luata astazi, la sedinta Comitetului National Executiv se refera la Congresul extraordinar al Partidului Liberal Reformator, care va avea loc in perioada 18-20 iunie, la Palatul Parlamentului. in urma discutiilor cu membrii CNEx al PLR, presedintele partidului a propus ca la Congresul extraordinar din luna iunie sa dezbata fuziunea PLR-PC, precum si viziunea PLR asupra noii formatiuni politice rezultate in urma fuziunii”, mentioneaza sursa citata.

CITESTE SI: SOV il face PRAF pe TARICEANU: Mi-am pierdut RESPECTUL pentru SENAT si pentru TARICEANU

 In comunicat se precizeaza de asemenea ca la sedinta CNEx au fost discutate prioritatile politice ale PLR, care au fost anuntate de catre presedintele partidului, Calin Popescu-Tariceanu.

 “In primul rand, PLR sustine prevederile noului Cod silvic, care inlatura actuala stare de monopol a unor firme de pe piata romaneasca. Din dezbatere a rezultat ca decizia Guvernului de interzicere a exportului masei lemnoase este sustinuta de catre PLR, iar Romania ar trebui sa adopte o noua politica economica, de sprijin a industriei de prelucrare a lemnului, capabila sa genereze locuri de munca si valoare adaugata. Ministrii si parlamentarii nostri vor promova actiuni concrete de sustinere a dezvoltarii acestei ramuri a industriei si sprijina actiunile ministrului Mediului de stopare a defrisarilor ilegale”, mentioneaza sursa citata.

 De asemenea, PLR considera proiectul Legii insolventei persoanelor fizice acceptabil, el avand si acordul mediului bancar din Romania. “Este o lege utila si necesara destinata a proteja persoanele fizice de eventualele abuzuri ale bancilor, asa cum s-a intamplat in trecut”, se arata in comunicat.

 PLR aminteste totodata ca Senatul a aprobat Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, care in prezent se afla in dezbatere la Camera Deputatilor. “PLR saluta decizia Guvernului de eliminare a taxei de salp si a accizei suplimentare, cat si Legea amnistiei fiscale, de care vor beneficia toate profesiile liberale”, se precizeaza in comunicat.

 Presedintele PC, Daniel Constantin, declara, in martie, ca Biroul Executiv Central al partidului a aprobat prin vot inceperea negocierilor cu PLR pentru realizarea unei fuziuni.

 “Sunt discutii de mai multe luni care au vizat o alianta sau fuziune cu partidul domnului Tariceanu. Aceste discutii au ajuns la majoritate, in Biroul Executiv Central am luat un vot pentru inceperea negocierilor cu PLR. Cred ca dupa 16 noiembrie cetateanul asteapta o altfel de politica, mai aproape de cetatean. Asta vrem sa facem, sa oferim o alternativa la PNL si chiar la PSD. Prin fuziune vom deveni al treilea pol politic”, a precizat atunci Constantin, la Gandul Live.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU, dupa intalnirea cu DIPLOMATII straini: S-au cerut LAMURIRI legate de LEGISLATIA PE JUSTITIE. UPDATE

 La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, declara, la inceputul lunii martie, ca sunt discutii cu PC pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existand si la PC “dorinta de a analiza aceasta formula”.

 In prezent, PC si PLR formeaza grupuri parlamentare comune la Senat si la Camera Deputatilor.

Sursa foto wwwevz.ro