Tariceanu discuta la Guvern cu premierul

Calin Popescu Tariceanu se afla la aceasta ora la Guvern, unde discuta cu premierul Victor Ponta o conciliere, dupa decizia de ieri a Delegatiei Permanente a PNL de iesire de la guvernare.

UPDATE ora 14.00: Potrivit unor surse politice, Ponta a acceptat propunerea lui Calin Popescu Tariceanu. A fost o discutie in urma careia premierul a fost de acord cu propunerea cu care a venit la Guvern Calin Popescu Tariceanu, aceea de a continua USL cu o parte dintre cei de la PNL. Ramane de vazut care ar putea fi forma in care PNL ar putea continua sa aiba ministri in Guvern.

In urma cu mai putin de o ora, Tariceanu i-a cerut lui Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa, sa revina asupra deciziei de iesire din USL si de la guvernare si a facut apel la colegii sai de partid sa i se alature in demersul de refacere a USL. 

Tariceanu a precizat ca se va intalni cu premierul si ii va cere sa-si tina toate angajamentele in cadrul USL fata de PNL, respectiv mentinerea pozitiilor in structurile locale, listele comune la PE si sustinerea unui candidat liberal la presedintia Romaniei, explicand cererea sa prin “considerentul ca avem cu totii o mare responsabilitate”. 

“Trebuie sa punem mai presus de interesele personal, interesele unei tari. Draga Crin, daca tu nu-ti vei asuma aceasta responsabilitate, o voi face eu. Ii voi cere premierului sa-si tina toate angajamentele in cadrul USL fata de PNL, respectiv mentinerea pozitiilor in structurile locale, listele comune la PE si sustinerea unui candidat liberal la presedintia Romaniei. Dupa aceasta declaratie ma voi intalnit cu premierul Ponta caruia sa-i prezint direct aceste solicitari. Plec de la considerentul ca avem cu totii o mare responsabilitate. Trebuie sa dovedim ca noi partidele politice si liderii politici avem momente in care trebuie sa dam dovada de o minima responsabilitate. Nu este posibil ca de la cateva dispute care nu sunt fundamentale sa ajungem la o decizie grava care sa afecteze o tara intreaga. Fac un apel la toti colegii mei sa mi se alature in acest moment”, a declarat Tariceanu.

Vezi aici declaratia integrala a lui Calin Popescu Tariceanu