Tariceanu: Dosarul de inregistrare al PLR a fost depus din nou la Tribunal

Tariceanu: Dosarul de inregistrare al PLR a fost depus din nou la Tribunal

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni seara, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, ca actuala majoritate este “solida” si ca nu se asteapta ca “raporturile de forta” sa se schimbe in perioada urmatoare. Totodata, Tariceanu a precizat ca, saptamana trecuta, a fost reluata procedura de reinregistrare a PLR la Tribunal.

“Dosarul a fost depus, saptamana trecuta, din nou la Tribunal si am reluat procesul de reinregistrare a partidului. Asteptam termenele pe care le stabileste Justitia in conformitate cu legea si sper ca de data aceasta sa nu mai existe niciun fel de obstacol”, a declarat Tariceanu.

“Eu cred ca Opozitia are aceasta arma parlamentara, democratica, constitutionala, care este motiunea si pe care trebuie sa o foloseasca atunci cand crede de cuviinta. (…) in ce priveste sansele de succes, cred ca lucrurile sunt suficient de clare din moment ce la votul pe care l-a solicitat prim-ministrul in Parlament, odata cu restructurarea Guvernului, Opozitia a avut aproximativ 140 de voturi. (…) Nu stiu si nu cred ca in perioada urmatoare sa existe vreo miscare semnificativa care sa poata sa schimbe raporturile de forta. Actuala majoritate este in continuare solida, avem un Guvern, avem un program guvernamental pe care trebuie sa il ducem la indeplinire si aceasta este directia pe care sunt concentrate eforturile noastre”, a declarat Tariceanu.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU a devenit TATA, pentru a treia oara, la 62 de ani

Totodata, presedintele Senatului a tinut sa sublinieze faptul ca protocolul de colaborare guvernamentala PSD-UNPR-PC-PLR va fi definitivat in perioada urmatoare.

“Astazi am discutat rapid asupra acestui subiect, dar fara indoiala, in perioada urmatoare, acest protocol va fi definitivat si vom gasi un moment in care sa facem oficializarea lui inca o data pentru ca a existat un moment in care am afirmat public, cu totii, reconstituirea Uniunii Social-Liberale si acest lucru s-a intamplat inainte de inceperea campaniei electorale (pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 — n.r.)”, a explicat Tariceanu.