TARICEANU: Este bine ca CIOLOS e dispus sa discute cu partidele despre modalitatea alegerii primarilor

CALIN POPESCU TARICEANU, presedintele Senatului, a declarat duminica, la Focsani, ca este “foarte bine” ca premierul DACIAN CIOLOS este dispus la un dialog cu partidele politice in privinta modalitatilor de desfasurare a alegerilor locale in doua tururi de scrutin, informeaza Agerpres.

“Sigur ca orice subiect politic poate sa faca obiectul unei discutii. Dincolo de declaratiile politice facute, poate exista o consultare intre partide si, sigur, apoi sa se contureze o opinie si chiar o solutie”, a afirmat presedintele Senatului

El a reamintit faptul ca tema alegerilor locale in doua tururi de scrutin a mai constituit si anul trecut, dar si mai recent un subiect de discutii politice, “ba chiar a existat si o solutie in urma unui acord la care a aderat PNL”, iar apoi a tinut sa mentioneze ca vede o “schimbare de pozitie” in acest sens.

CITESTE SI: CIOLOS, despre ALEGEREA PRIMARILOR in doua tururi: Studiem toate posibilitatile

“Daca premierul CIOLOS are disponibilitatea de a discuta aceasta tema, este foarte bine. Si am vedea astfel in zilele care urmeaza care este modalitatea in care va dori sa faca consultarile pe acest subiect”, a spus TARICEANU.

“In general, asemenea decizii importante trebuie luate in urma unei dezbateri politice, dar si unui vot in Parlament. Sunt pentru a avea discutii si a constata care sunt posibilitatile si punctele de vedere ale celorlalte partide inainte de a lua decizia”, a concluzionat presedintele Senatului.

CITESTE SI: IOHANNIS: ALEGEREA PRIMARILOR IN DOUA TURURI ESTE UNA FOARTE BUNA

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat duminica, la Iasi, raspunzand intrebarilor presei, ca va discuta cu partidele politice despre ideea unei ordonante de urgenta referitoare la desfasurarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin, el aratand ca studiaza toate posibilitatile cu privire la implementarea acestei masuri, printre care ar fi inclusiv cea a asumarii raspunderii in Parlament.

 Sursa foto: realitatea