Tariceanu explica de ce l-au scapat senatorii pe Varujan Vosganian

FOTO: MONDO NEWS

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat de ce l-au scapat senatorii pe Varujan Vosganian. Tariceanu justifica votul din Senat in cazul Vosganian prin faptul ca un vot pozitiv pentru incuviintare ar fi dus Romania mai aproape de o republica a procurorilor si, spune el, ca vot pozitiv ar fi insemnat ca oricine, chiar si presedintele, se poate astepta sa fie arestat. Tariceanu a facut astfel referire si la discursul presedintelui, care spunea ca este nevoie de un Parlament puternic.

Amintim ca ieri, Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca votul dat de senatori in cazul cererii de urmarire penala a lui Varujan Vosganian nu reprezinta o piedica in calea luptei anticoruptiei pentru simplul motiv ca nici macar procurorii nu-l acuza pe Vosganian de coruptie.

Citeste si: TARICEANU, SUPARAT PE COPRESEDINTELE PNL: GRESELILE POLITICE NU SUNT FAPTE PENALE. UNII FAC VOIT CONFUZIA

“Cererea pentru urmarirea penala a lui Varujan Vosganian nu a fost facuta pentru acte de coruptie, ci ca urmare a unei decizii de politica economica pe care a luat-o ca ministru. In orice tara democratica din lume, actele Guvernului nu sunt cenzurate decat de alegatori si de catre Parlament, prin motiune de cenzura. Greselile politice nu sunt fapte penale. Senatul a votat impotriva cererii de urmarire penala pentru o actiune politica a unui ministru, o actiune de politica economica. Este dreptul Senatului de a discerne in astfel de cazuri”, a argumentat Tariceanu.

Foto: Mondo News

Citeste si: Varujan Vosganian si-a anuntat demisia pe blog