TARICEANU: Guvernul de tehnocrati al lui CIOLOS poarta amprenta dorintei presedintelui de a avea propriul Executiv

Copresedintele ALDE, CALIN POPESCU TARICEANU, considera ca actualul GUVERN de TEHNOCRATI este unul “prezidential” si ca “poarta amprenta dorintei presedintelui de a avea propriul guvern”.

“I-am spus si presedintelui (n.r. — KLAUS IOHANNIS) in cele doua randuri de consultari pe care le-am avut ca nu sustin o asemenea formula. I-am spus ca partidele politice s-au degajat de responsabilitatile pe care le au — ar fi trebuit sa negocieze si sa-i propuna presedintelui un premier. Au facut-o cu jumatate de gura sau nu au facut-o. (…) Nu fac niciun fel de dezvaluire improprie. Cand i-am spus presedintelui acest lucru, a zambit intr-un mod neobisnuit. Nu il caracterizeaza acest zambet, asa, oarecum de satisfactie ca ajunge presedintele sa fie cel care ia decizia in aceasta privinta. Si a facut-o. A profitat de aceasta conjunctura si a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu o formula improprie pentru democratie si Constitutie, dar proprie presedintelui”, a afirmat CALIN POPESCU TARICEANU duminica la TVR1.

Intrebat daca actualul Cabinet este unul “prezidential”, CALIN POPESCU TARICEANU a raspuns: “Da. Formula politica nu este corecta. Se inlatura ceea ce am numit democratia reprezentativa. Guvernul trebuie sa fie expresia unei majoritati din Parlament care este rezultata prin votul cetatenilor. Lucrul acesta, cu actualul Guvern, nu se vede. Este un guvern de tehnocrati care poarta amprenta dorintei presedintelui de a avea propriul guvern si de avea o formula care nu este politica”.

Sursa foto: realitatea