TARICEANU il face praf pe GEORGE ORBEAN, candidatul la sefia TVR

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a declarat, miercuri, ca este profund dezamagit de faptul ca propunerea din partea Consiliului de Administratie al TVR pentru functia de presedinte director general, si anume GEORGE ORBEAN, este “o persoana care nu a terminat facultatea la 40 de ani”.

“Sunt profund dezamagit ca, din Consiliul de Administratie, nu s-a gasit a se propune decat o persoana care nu are facultatea terminata la 40 de ani. Lucrul acesta mi se pare definitoriu pentru modul in care selectam si numim – din fericire nu s-a ajuns la validare prin vot – dar propunem persoane care nu au nici cea mai mica competenta pentru a ocupa acest post”, a spus TARICEANU, citat de Newsro.

CITESTE SI: CIRC LA PARLAMENT: VALIDAREA PRESEDINTELUI TVR A INCEPUT CU O PAUZA DIN LIPSA DE CVORUM

CALIN POPESCU TARICEANU a precizat ca “aceste lucruri trebuie sa fie cantarite foarte bine, pentru ca, altfel, dorinta de reinnoire a clasei politice nu ramane decat un simplu slogan”.

“In realitate, lucrurile decurg cu totul altfel, si sa nu ne mire reactia societatii civile”, a mai spus presedintele Senatului, adaugand ca, desi aceste propuneri au fost deja votate de Parlament, asta nu il impiedica sa nu remarce niste lucruri. “Fiecare persoana este libera sa voteze orice, dar trebuie sa avem curaj sa le facem publice”, a mai spus CALIN POPESCU TARICEANU.

TARICEANU a amintit faptul ca, dupa constatarea la vot a lipsei cvorumului pentru alegerea presedintelui director general al TVR, procedura va fi reluata martea viitoare, cand a fost convocata o noua sedinta de plen reunit.

GEORGE ORBEAN a intrat in presa in 1993, ca reporter la radio Contact Ploiesti. A lucrat ca reporter, editor, producator si manager de proiect. A fost managerul de proiect al postului Digi 24, intre 2011 si 2013. Anterior, a lucrat un an, tot din postura de manager de proiect, la Chisinau, la Jurnal TV. In perioada ianuarie 2008 – aprilie 2009, a fost producator general la Media Mall. In mandatul lui Stelian Tanase ca presedinte general al televiziunii publice, GEORGE ORBEAN a ocupat functia de consilier, functie din care a demisionat.

Sursa foto: gandul