TARICEANU: In Romania doctoratele se obtin, in prezent, mai usor decat biletele de tramvai

Calin Popescu-Tariceanu, candidat independent la in cursa pentru Cotroceni, a afirmat joi, cu ocazia unei vizite la Institutul National de Criogenie (ICSI) de la Ramnicu Valcea, ca in prezent in Romania doctoratele se obtin mai usor decat biletele de tramvai.

“Ceea ce vad aici la Valcea, noile tehnologii pe care le dezvolta institutul in fizica atomica, in combustibil alternativ, in chimie este cu adevarat o munca de apreciat pentru cercetarea romaneasca. Intr-un prezent in care doctoratele se obtin mai usor decat biletele de tramvai, institutul de la Valcea dovedeste contrariul. Mi-am amintit cum am obtinut eu lucrarea mea in vremuri in care doctoratul se obtinea pe baza unui proiect care aducea ceva nou in domeniul in care te specializai”, a spus Tariceanu.

CITESTE SI: Tariceanu sustine ca va lucra cu Ponta ca premier, daca va castiga alegerile

Tariceanu s-a interesat cu privire la proiectele la care lucreaza ICSI Ramnicu Valcea si numarul de salariati. “Ma bucur foarte mult ca proiecte cum ar fi reactoarele de la Cernavoda, laserul de la Magurele, combustibilul regenerabil pentru industria auto, productia de heliu lichid sunt printre proiectele pe care acest institut valcean le are in derulare. Tot respectul pentru munca celor care intr-o mica insula de stiinta in judetul Valcea arata ca Romania se inscrie pe o harta internationala a vectorilor de cercetare si inovatie in domenii pionierat ale stiintei”, a mai spus presedintele Senatului.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU: Afirmatiile presedintelui le pun in categoria ”GOLANII MARCA BASESCU” 

Calin Popescu-Tariceanu si-a inceput turneul electoral in judetul Valcea vizitand ICSI Ramnicu Valcea, unde conducerea unitatii i-a prezentat fostului premier laboratoarele de producere a heliului lichid, laboratoarele de producere a pilelor de combustie, laboratoarele de testare ale calitatii vinului, sectia unde se produce apa medicala saracita in deuteriu si proiectul celor patru laboratoare de temperaturi joase.

Sursa foto: jurnalul.ro