Tariceanu, in urma cu 4 ani: Iohannis este un foarte bun candidat pentru Presedintia Romaniei

Calin Popescu Tariceanu critica declaratiile lui Eduard Hellvig

Fostul liberal Calin Popescu Tariceanu, in prezent lider al PLR si prima varianta a lui Victor Ponta pentru functia de premier, in cazul in care va castiga al doilea tur al prezidentialelor, declara in urma cu patru ani ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este solutia cea mai potrivita pentru Presedintia Romaniei. Declaratia a fost facuta in 2010, la scurt timp dupa ce atat Mircea Geoana cat si Crin Antonescu au propus ca Iohannis sa preia fraiele Guvernului.

“Solutia Iohannis mi se pare potrivita, vazandu-l pe acesta un foarte bun candidat pentru Presedintia Romaniei. Deodata am da functiei prezidentiale dimensiunea corecta si conturul corect. Cu alte cuvinte, un presedinte echidistant, neangajat fata de un partid politic, un presedinte care nu are o miza politica pentru partidul din care provine – cum am vazut cu precadere in ultimii sase ani ca s-a intamplat”, declara Tariceanu, in 2010, intr-un interviu acordat pentru Adevarul.

Citeste si: DEZVALUIRE SOC! TARICEANU NU VA APUCA SA FIE NUMIT PREMIER

Amintim ca premierul Victor Ponta a declarat, marti, dupa sedinta coalitiei, ca l-a propus pentru a-i urma in functia de la Palatul Victoria pe Calin Popescu Tariceanu. Totusi, el a adaugat ca ia in calcul si alte doua variante pentru funtia de premier. Florin Georgescu, viceguvernatorul BNR in cazul in care Romania ar avea probleme economice si seful SRI George Maior sustinut si de liderii PSD din teritoriu, daca tara s-ar confrunta cu probleme legate de siguranta.

Liberalii condusi de Tariceanu au stabilit ca ii vor sustine pe social democrati in turul 2. In schimb, Calin Popescu Tariceanu va primi functia de premier si posibil si alte portofolii in guvern pentru colegii sai de partid.

DEZVALUIRE BOMBA! ASA S-AU FRAUDAT ALEGERILE. URMEAZA LOVITURA DE GRATIE