TARICEANU INSISTA: Este o incercare de LOVITURA de STAT. Suntem martorii unor ABUZURI

CALIN POPESCU TARICEANU a declarat luni seara, ca modul in care se procedeaza in cazul premierului VICTOR PONTA este o incercare de lovitura de stat. Ba mai mult, am fi martorii unor abuzuri, a subliniat acesta, informeaza B1TV. 

”In momentul in care ordinea democratica si constitutionala urmeaza sa fie rasturnata altfel decat in Parlament, nu-mi ramane decat sa trag concluzia ca acest act se poate denumi o lovitura de forta sau o lovitura de stat. Cred ca trebuie sa retinem cateva probleme serioase: prima – cel care a fost invinuit nu a fost nciodata audiat, in al doilea rand cred ca trebuie sa discutam in momentul de fata puterea exercitata de una din institutiile statului presupune si enorm de multa responsabilitate, pentru ca altfel poate sa duca la excese, iar noi suntem in ultima perioada in fata unor excese, inclusiv declaratiile SRI care ar putea sa afecteze crredibilitatea justitiei.

Daca luam fara sa interpretamiin niciun fel declaratiile lui Kovesi care a spus ca aceasta actiune impotriva prim ministrului a fost facuta marti, ce intelegem? Ca daca domnul sova ar fi fost arestat si ar fi facut declaratiile satisfacatoare probabil ca atunci ar fi avut alta conduita?

Domnul Sova pentru care s-a cerut cererea de incuviintare a arestarii nu a fost trimis in judecata ne lasa posibilitatea sa ne gandim ca mai exista si alte resorturi care nu mai au de-a face nimic cu o justitie independenta, ci cu o justitie politizata.

CITESTE SI: TARICEANU a propus CEx PSD o comisie pentru “EVALUAREA DEMOCRATIEI”: CCR si JUSTITIA ataca Parlamentul

Parlamentul ca sa dea lovitura de stat nu am mai auzit acest lucru. Parlamentul nu poate sa dea lovitura de stat. in cazul de fata nu e vorba de o institutie democratica.Parlamentul ca institutie e foarte greu sa se apere, nu e ca o persoana. Dand tonul Basescu, foarte multi au crezut de cuviinta sa dea in Parlament”, a declarat Tariceanu intr-o interventie telefonica la postul B1TV.

Seful Senatului a propus si crearea unei Comisii pentru evaluarea democratiei.

”Exista o serie de organizatii neguvernamenatale care in Europa si in lume fac aceste evaluari folosind aceste criterii cred ca ar trebui sa o avem si in Romania.
Trebuie sa analizam modul in care se realizaeaza echilibrul intre fortele statului si ar trebui sa faca recomandari in ce priveste amelioararea a ceea ce numim stat de drept. Aceste lucruri trebuie sa ne preocupe”, a conchis acesta.

CITESTE SI: TARICEANU: Nu e posibil ca prin MANIFESTATII de STRADA sa DAM JOS Guvernul.

Sursa www.mediafax.ro