TARICEANU: Institutia fundamentala democratica e supusa unor presiuni din partea Ministerului Public

Parlamentul este supus unor presiuni, atacuri si critici permanente din partea Ministerului Public, a acuzat CALIN POPESCU TARICEANU, presedintele Senatului, potrivit Agerpres.

”In momentul de fata noi discutam despre statul de drept in Romania, dar este o caricatura ceea ce se intampla in Romania. Adica institutia fundamentala democratica este supusa unor presiuni, atacuri si critici permanente din partea Ministerului Public, din partea unei autoritati judecatoresti, intr-o maniera care este inacceptabila. Nu se poate ca agenda Parlamentului sa fie dictata de Procuratura in Romania, decat daca vrem sa adoptam modelul sovietic de democratie si modelul rusesc actual in care serviciile secrete si Procuratura conduc tara. Romania se pare ca se indreapta catre aceasta formula”, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS A CONVOCAT O INTALNIRE DE URGENTA LA SEDUL GUVERNULUI

Acesta a mai acuzat anumite persoane ca pozeaza in aparatori ai statului de drept, dar, de fapt, nici nu inteleg ca derapajele democratice vor ajunge la un moment dat sa le ameninte chiar lor existenta. In acest context, el a amintit si de decizia Curtii Constitutionale, potrivit careia serviciile au ajuns sa indeplineasca rolul de organ de ancheta judiciara.

”Romania se pare ca se indreapta catre aceasta formula. Asa zisii aparatori ai statului de drept sunt niste oameni care nu inteleg ca derapajele democratice si excesele la adresa drepturilor si libertatilor cetatenilor intr-o buna zi o sa le ameninte inclusiv existenta lor (…) Acest punct de vedere nu e punctul meu de vedere. Vad ce spun asociatiile judecatorilor din Romania. Uitati-va, semnalele de alarma pe care le trag. Uitati-va, decizia CCR care spune ca serviciile au ajuns sa indeplineasca rolul de organ de ancheta judiciara, ca nicaieri in lumea democratica. Lucrurile astea nu va socheaza putin, nu va pun probleme de constiinta pana la urma?”, a mai sustinut presedintele Senatului.

”Daca o sa slabim din ce in ce mai mult puterea Parlamentului, atunci drumul catre un soi de formula de putere autoritara este deschis”, a mai avertizat CALIN POPESCU TARICEANU.

Sursa foto: gandul