TARICEANU: INUNDATIILE nu sunt treaba primului ministru

CALIN POPESCU TARICEANU a declarat, miercuri, la Ploiesti, ca nu este sarcina prim-ministrului de a actiona in situatii de inundatii. Liderul Senatului a precizat ca exista structuri specializate in acest sens.

“Exista in Romania o conceptie raspandita si total gresita in baza careia lumea crede ca in aceste cazuri trebuie sa actioneze primul-ministru. Nu este treaba prim-ministrului. Exista structuri specializate afectate acestor actiuni. (…) Este sarcina Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care este coordonat de Ministerul de Interne si nu este sarcina premierului sa se duca sa dea dispozitii.

Citeste si: VICTOR PONTA: In luna iulie am avut incasari de SUTA LA SUTA la buget. Rectificarea bugetara va fi POZITIVA

Daca, de exemplu, premierul este un om de cultura, un jurist care nu are nici calitati organizatorice, nici cunostinte tehnice… (…) nu este de resortul prim-ministrului”, a spus CALIN POPESCU TARICEANU intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari referitoare la modul in care premierul Victor Ponta a gestionat problema ultimelor inundatii.

 “In cel mai fericit caz, el poate sa decida mobilizarea altor resurse suplimentare, daca autoritatile sunt depasite. In acest sens, prima responsabilitate este a prefectului, ISU, celelalte structuri deconcentrate si oricand, in situatii exceptionale, pe perioade scurte de timp, se poate intampla ca nici autoritatile, cu toata celeritatea cu care intervin, cu toata bunavointa, sa fie depasite”, a mai spsus fostul premier.