TARICEANU, la intalnirea cu AMBASADORUL DANEMARCEI: CORUPTIA este DUSMANUL statului de drept

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU-TARICEANU, a afirmat miercuri la intalnirea cu ambasadorul Regatului Danemarcei la Bucuresti, Karsten Vagn Nielsen, aflat in vizita de prezentare, ca “abuzul de putere reprezinta, in fapt, tot un act de coruptie”.

Coruptia este dusmanul statului de drept“, a afirmat TARICEANU la intrevederea mentionata, potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Senat.

In cadrul intrevederii, partea daneza a fost interesata sa cunoasca punctul de vedere al presedintelui Senatului privind situatia internationala si rolul acestei Camere a Legislativului in domeniul politicii externe. 

CITESTE SI: SEDINTA de URGENTA la SENAT. TARICEANU cauta solutii in cazul SOVA

De asemenea, au fost discutate aspecte privind cooperarea bilaterala in plan parlamentar si situatia interna din cele doua tari.

TARICEANU a explicat etapele importante parcurse de tara noastra in procesul de aderare la structurile euro-atlantice si progresele inregistrate in reformarea institutiilor statului, astfel incat principiul separarii puterilor in stat sa fie aplicat la toate nivelurile, exemplificand, totodata, rolul Agentiei Nationale de Integritate in combaterea coruptiei, arata sursa citata.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii referitor la sistemele electorale din cele doua tari, TARICEANU subliniind necesitatea atragerii in competitia electorala a unor persoane cu un profil moral si cu o cariera profesionala recunoscute.

CITESTE SI: BASESCU il face praf pe TARICEANU: Este un SUPERFICIAL si un OPORTUNIST

CALIN POPESCU TARICEANU a prezentat cateva dintre obiectivele Senatului privind agenda externa, mentionand faptul ca va participa la Reuniunea Asociatiei Senatelor din Europa, care va avea loc la Haga in cursul lunii mai.

Sursa foto www.portaluldestiri.net