TARICEANU, la sedinta solemna din SENAT: A fost activat un amplu aparat de propaganda pentru desfiintarea acestei Camere

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a condamnat, marti, la sedinta solemna prin care se celebreaza 150 de ani de la infiintarea acestei Camere, tentativa de desfiintare a Senatului si campania mediatica ”de un populism strident” facuta in acest sens.

”Regret profund ca, in ultimii ani, a trebuit sa fim martorii unei tentative de desfiintare a Senatului. In acest scop a fost activat un amplu aparat de propaganda, care facea abstractie de interesul national, de experienta istorica a statului roman si de opiniile specialistilor romani si straini. O campanie mediatica de un populism strident, instrumentalizand o cunoastere inca precara a traditiilor nationale din partea unei parti a cetatenilor, a culminat, in 2009, cu un referendum pentru desfiintarea Senatului”, a spus el.

Citeste si: Basescu nu va participa la sedinta aniversara a Senatului

Tariceanu a mentionat ca referendumul a fost contestat de numeroase organizatii ale societatii civile din cauza organizarii lui ca parte a alegerilor prezidentiale si pentru faptul ca nu a avut la baza o argumentatie solida de ordin istoric sau national si nici o confruntare efectiva de idei in urma careia alegatorii sa isi exprime optiunea in cunostinta de cauza.

”Singurele argumente au fost cele comune tuturor tentativelor de limitare a democratiei intalnite in Europa in secolul XX, anume necesitatea economiiilor la buget si ingradirea coruptiei”, a afirmat presedintele Senatului.

Citeste si: Cine va reprezenta familia regala la aniversarea de 150 de ani a Senatului

La cererea sa, participantii la sedinta solemna au tinut un moment de reculegere in memoria fostilor presedinti ai Senatului care au platit cu viata pentru activitatea lor politica si parlamentara si pentru ideile pe care le-au exprimat in sprijinul democratie, Nicolae Iorga si Constantin Argetoianu.