TARICEANU: Liberalismul a devenit pentru multi cetateni europeni o marca de incredere a UE

Co-presedintele ‪ALDE, CALIN POPESCU TARICEANU, a spus vineri, in cadrul unui conferinte sustinuta in Sofia, la intalnirea liderilor liberali din Europa de Sud-Est (LIBSEEN), ca cetatenii europeni au incredere in elita liberala, care lupta “pentru drepturile si libertatile cetatenilo si pentru o uniune mai mare, dincolo de frontierele nationale”.

TARICEANU a mai afirmat ca Liberalismul a ajutat la construirea unor societati mai puternice, mai bine pregatite si mai drepte.

“De-a lungul anilor, liberalismul a facut ca ‪democratia sa fie o conditie in vederea integrarii europene. De-a lungul mai multor decenii, cetatenii simpli din ‪Europa de Vest si-au imbunatatit sanatatea si nivelul de alfabetizare, au pus bazele sindicatelor, partidelor politice si asociatiilor pentru apararea si promovarea drepturilor; cu totii au beneficiat treptat de standarde de viata mai bune, au promovat in societate prin beneficiile educatiei liberale si au luat parte la o sfera publica civilizata si educata in care violenta a fost diminuata, chiar eliminata, in favoarea libertatii de exprimare.

CITESTE SI: TARICEANU, deranjat de “audientele” acordate de PONTA la PARLAMENT: Va rog sa-i chemati la GUVERN

Liberalismul – prin valorile sale – a ajutat la construirea unor societati mai puternice, mai bine pregatite si mai drepte.

Liberalismul a devenit pentru multi cetateni europeni o marca de incredere a Uniunii Europene. Cand spui ‪‎Uniunea Europeana spui liberalism, precum si faptul ca valorile liberale au construit aceasta uniune. Mai mult decat atat, cetatenii europeni au incredere in elita liberala, pentru ca ei stiu unde ne situam: intotdeauna de partea cetatenilor, luptand pentru drepturile si libertatile lor si pentru o uniune mai mare, dincolo de frontierele nationale – care sunt atat de strans pazite in aceste zile”, a spus TARICEANU, potrivit unei postari pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: TARICEANU: ROMANIA trebuie sa fie solidara cu eforturile UE de a trata CRIZA REFUGIATILOR 

Sursa foto: b1