Tariceanu, nominalizat prim-ministru de Ponta: E optiunea premierului. Sunt liberali care se gandesc sa plece, nu va mai dura mult

Cain Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu, prima optiune a lui Victor Ponta pentru functia de premier daca va castiga turul doi al alegerilor prezidentiale, a declarat marti seara, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca nu interpreteaza anuntul ca pe o nominalizare, pentru ca aceasta va putea fi facuta abia dupa ce se vor incheia alegerile si va fi eliberata functia. Fostul liberal a punctat ca abia dupa aceea majoritatea guvernamentala va trece la proceduri democratice de nominalizare a primului-ministru.

“Eu interpretez nu ca o nominalizare, care nu se poate face acum, ci dupa ce Victor Ponta va castiga alegerile si va elibera functia. Atunci abia intram intr-o serie de proceduri democratice, adica o majoritate care va nominaliza premierul. Acum am ascultat doar optiunea premierului. Cred ca asa cum am spus, candidatul la functia prezidentiala Victor Ponta ar trebui sa se concentreze pe subiectele care sunt pe agenda cetateanului. Vom merge in campanie separat sau impreuna pentru a discuta aceste lucruri. Fiecare dintre noi avem propria viziune si maniera de a solutiona problemele, de aceea trebuie sa ne ducem sa discutam cu oamenii. Ei trebuie sa auda solutii”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

PONTA: TARICEANU ESTE CEA MAI BUNA VARIANTA DE PREMIER. VOM REFACE USL

“Orice formula de guvernare viitoare pleaca de la componenta majoritatii guvernamentale”, a adaugat liderul PLR.

Intrebat daca are in vedere refacerea USL, Tariceanu a spus ca este important proiectul Uniunii Social Liberale si a precizat ca are deja semnale ca unii liberali vor sa plece din partid, insa nu a dorit sa nominalizeze persoane.

UNII CANDIDATI LA PRESEDINTIE NU AU FOST VOTATI NICI MACAR DE SUSTINATORII LOR. VEZI CINE SUNT

“Cu totii suntem angajati in aceasta campanie fiecare cu obiectivele lui. La PNL nu va mai dura foarte mult, deja am semnale, pana isi vor da seama de situatia grava in care sunt sa fie condusi de PDL, partid care a guvernat intre 2009-2012 producand o adevarata catastrofa. Sunt liberali care se gandesc sa plece. Nu am niciun fel de informatie concreta sa va ofer. Preocuparea mea spre deosebire de altii, nu este cine va fi premier. Mi-am declarat sprijinul neconditionat pentru Victor Ponta, este important proiectul USL si incheierea unei pagini triste”, a incheiat Tariceanu, intr-o declaratie facuta dupa reuniunea coalitiei de guvernare de la Parlament.