TARICEANU: Noul COD FISCAL trebuie sa fie prioritatea din agenda economica a Guvernului

Viitorul Romaniei trebuie sa insemne, in primul rand, echilibru institutional, dialog si o agenda economica in care prioritatea trebuie sa fie noul proiect de Cod fiscal si care trebuie sa se constituie ca un pilon de baza al evolutiei economice viitoare a tarii, a declarat sambata presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, liderul PLR.

El a subliniat ca, alaturi de partidele aflate in coalitia de guvernare, PLR, “ca partener loial”, are trei obiective majore: trecerea prin Parlament si aplicarea noului Cod fiscal, o necesitate stringenta pentru mediul de afaceri, asigurarea colaborarii institutionale cu presedintele Klaus Iohannis si cu institutiile statului, conform prevederilor constitutionale si elaborarea unei noi Constitutii.

CITESTE SI: THEODOR STOLOJAN critica dur noul COD FISCAL

“Romania a pierdut prea mult timp si resurse in razboaiele initiate si perpetuate fara rost de fostul presedinte. Este nevoie de o revenire a unui echilibru al puterilor in stat. (…) Avem nevoie de o noua Constitutie, de un pachet de legi electorale si de o lege care sa puna pe baze noi finantarea partidelor politice. Observam cu totii, romanii se asteapta la o noua clasa politica, mai buna, mai curata si mai competenta, dar aceasta schimbare nu se face nici cu zgomot de catuse, nici prin rotirea cadrelor, ci prin modificarea unor legi care au generat coruptie si apoi prin respectarea stricta a articolului din Constitutie ‘nimeni nu e mai presus de lege'”, a spus Tariceanu in plenul Consiliului National al PSD de la Palatul Parlamentului.

El a sustinut ca cel mai mult il “doare” ca printre cei mai vocali acuzatori se afla “politiceni care au lasat Romania in genunchi”. “Romanii isi vor da seama ca Opozitia inseamna doar un PDL revopsit”, a adaugat Tariceanu.

Presedintele PLR a subliniat ca, pana in 2016, partidele din coalitia de guvernare au o agenda comuna de indeplinit.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Miercuri vom adopta, 100%, cele doua CODURI FISCALE in sedinta de GUVERN 

“Sunt aici in calitate de presedinte al PLR, ca partener loial de guvernare si sunt aici pentru a va spune ca apreciez foarte mult seriozitatea si deschiderea de care ati dat dovada in toti acesti ani pentru derularea proiectului politic numit USL. Am primit pentru acest proiect un mandat de patru ani si avem obligatia fata de cetatenii care ne-au votat sa-l ducem la bun sfarsit si am convingerea ca impreuna vom reusi acest lucru. Imi face placere sa revad si sa discut cu oamenii cu care alaturi am trecut prin momente politice importante, fie ca sunt cei din PSD, PC, fie ca sunt cei din UNPR. (…) Impreuna am castigat batalii electorale importante impotriva lui Traian Basescu si a PDL. In acest moment, cea mai importanta constatare este ca economia Romaniei are o tendinta de crestere solida si stabila, care nu poate fi de nimeni contestata. Am reusit sa iesim din criza in care ne-au dus Traian Basescu si PDL in perioada prim-ministrilor Boc si Ungureanu. In momentul de fata, o serie de proiecte de succes pe care le promovam au o componenta liberala autentica bine definita”, a mai spus presedintele Senatului.

Sursa foto: realitatea.net