TARICEANU: Nu favorizam ideea unui GUVERN DE TEHNOCRATI; solutia trebuie sa fie POLITICA

Copresedintele ALDE CALIN POPESCU TARICEANU a declarat luni ca nu impartaseste opinia potrivit careia pentru functia de premier ar trebui nominalizata o PERSONALITATE INDEPENDENTA, deoarece solutia pentru actuala situatie trebuie sa se bazeze pe FACTORUL POLITIC.

“Nu impartasim opinia potrivit careia o solutie cu o personalitate INDEPENDENTA SAU TEHNOCRATA, cum mai este numita, este solutia pentru rezolvarea problemelor, pentru ca partidele inseamna ca se feresc de a-si asuma RESPONSABILITATILE. Noi am fost alesi nu pentru a da altora sa rezolve problemele, ci pentru a ne asuma raspunderea pentru rezolvarea lor”, a precizat Tariceanu, dupa sedinta grupurilor parlamentare reunite ale ALDE.

El a adaugat ca a avut luni dimineata o intalnire cu liderul PSD, LIVIU DRAGNEA, in cadrul careia a evidentiat ca solutia pentru situatia actuala trebuie sa fie una politica, mentionand totodata ca dupa consultarile ALDE si PSD de la Cotroceni vor fi schimburi de puncte de vedere intre cele doua partide in vederea armonizarii lor.

CITESTE SI: ISARESCU: UN GUVERN DE TEHNOCRATI, CU UN PREMIER TANAR, POATE FI O SOLUTIE PENTRU CRIZA POLITICA

“A fost o discutie personala cu Liviu Dragnea. I-am spus care este parerea mea in legatura cu actuala situatie si cum vad eu rezolvarea acestei situatii. Solutia trebuie sa fie, dupa parerea noastra, asa cum am si subliniat saptamana trecuta, bazata pe factorul politic. Pana la urma, democratia reprezentativa se bazeaza pe Parlament, Parlamentul este reprezentativ si legitim, rezultatul alegerilor cetatenilor. De aici, din aceasta zona, trebuie sa iasa solutia de deblocare a situatiei. O sa discutam in aceasta dupa-amiaza si maine. Dupa aceste intrevederi, vom mai schimba puncte de vedere si incercam sa le armonizam”, a precizat Tariceanu.

Intrebat daca stie pozitia pe care PSD o va sustine la Cotroceni, Tariceanu a raspuns afirmativ, dar a mentionat ca este foarte posibil sa se mai intalneasca cu Dragnea inainte ca acesta sa mearga la consultarile cu presedintele Iohannis. “Am discutat in linii mari acest lucru si urmeaza sa mai vorbim inainte, probabil, de intalnirea de la Cotroceni, e foarte posibil. Stiu care va fi pozitia PSD”, a spus copresedintele ALDE.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: EXCLUS UN GUVERN DE TEHNOCRATI. NU SUNTEM TARA BANANIERA

Potrivit lui Tariceanu, este “importanta si utila” CONSULTAREA SOCIETATII CIVILE si nu trebuie neglijate sau desconsiderate propunerile venite din aceasta directie, insa se impune o dezbatere a lor.

“Trebuie vazut cum aceste lucruri pot sa intre in dezbaterea publica. Este nevoie si de o dezbatere publica pentru ca nu sunt toate punctele de vedere exprimate pe subiectele care astazi fac obiectul discutiei”, a explicat el.â

Sursa foto: pressalert