TARICEANU nu prea este de acord cu VOTUL prin CORESPONDENTA: Sa nu ne pripim

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat, joi, ca in ceea ce priveste votul pentru romanii din strainatate ar trebui sa se gaseasca o solutie tehnica si legislativa in perioada urmatoare, astfel incat sistemul convenit sa fie aplicat la parlamentarele din 2016.

Calin Popescu Tariceanu a fost intrebat cand crede ca va putea fi introdus votul prin corespondenta solicitat pentru diaspora.

CITESTE SI: VOTUL prin CORESPONDENTA, samanta de SCANDAL in Camera Deputatilor

”Cred ca e pripit sa vorbim despre un anumit tip de vot, prin corespondenta, electronic, sunt mai multe variante care pot fi luate in calcul, dar trebuie analizate fiecare. Ceea ce cred ca este obligatoriu, avand in vedere alegerile din 2016, alegerile parlamentare (…) pentru care sa fim gata din vreme cu o solutie viabila, o solutie eficienta pentru a permite votul tuturor romanilor care doresc sa-si exprime in mod constitutional optiunea de vot”, a declarat Tariceanu.

CITESTE SI: Studentii romani din strainatate cer SANCTIONAREA responsabililor pentru IMPIEDICAREA VOTULUI 

Presedintele Senatului a estimat ca discutiile asupra solutiei privind votul pentru diaspora ar putea sa inceapa din luna februarie.

Sursa foto: gandul.info