TARICEANU: Obiectivul meu este evitarea oricarui risc de perpetuare a regimului BASESCU

Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului, a anuntat marti ca va avea o intalnire cu presedintele PSD, premierul Victor Ponta, precizand ca obiectivul sau este “evitarea oricarui risc ca regimul Basescu sa se perpetueze prin interpusi”.

“Ma intereseaza sa pot sa contribui la castigarea acestei competitii de catre cel care cred ca reprezinta cel mai bine interesele viitorului Romaniei. In acest sens, voi avea dupa-amiaza, impreuna cu colegii mei, o intalnire cu presedintele PSD si actualul prim-ministru si voi asculta si propunerile si parerile, punctele de vedere ale domniei sale, ale celorlalti care fac parte din coalitia de guvernare si diseara o sa va anunt care sunt concluziile”, a spus Tariceanu, la Palatul Parlamentului, inainte de o sedinta a Partidului Liberal Reformator (PLR).

Potrivit lui Tariceanu, obiectivul sau este “evitarea oricarui risc ca regimul Basescu sa se perpetueze prin interpusi, adica prin domnul Iohannis”.

CITESTE SI: VICTOR PONTA ar putea anunta numele viitorului PREMIER la ora 17.00 

“In ceea ce ma priveste, eforturile mele sunt indreptate intr-o singura directie. Am primit increderea cetatenilor in 2012 pentru a pune punct unui capitol din istoria politica a Romaniei din ultimii 10 ani, adica regimul Basescu. Eu vreau ca acest angajament pe care l-am luat si aceasta obligatie pe care mi-am asumat-o sa fie dusa la bun sfarsit. Obiectivul pe care-l am, singurul pe care-l am, este castigarea finalei in 16 noiembrie si evitarea oricarui risc ca regimul Basescu sa se perpetueze prin interpusi, adica prin domnul Iohannis”, a afirmat liderul PLR.

Tariceanu a adaugat, in ceea ce priveste o eventuala propunere pentru functia de premier, ca i se pare impropriu sa se discute astazi despre alte lucruri decat cele legate de continuarea confruntarii electorale.

CITESTE SI: LOVITURA DE TEATRU: UNPR a semnat un protocol cu PRM. VADIM TUDOR il sustine pe PONTA

“Suntem intr-o batalie electorala care nu s-a incheiat. Ultima zi e 16 noiembrie. Mi se pare impropriu ca astazi sa discutam alte lucruri decat cele legate de continuarea confruntarii electorale pe care trebuie sa o castigam. Dupa 16 noiembrie, putem sa discutam prim-ministri, intrari la guvernare si asa mai departe. (…) Cred in necesitatea unei scene politice echilibrate in care sa nu existe dominatia unui singur partid. Cred ca prezenta liberalilor in decizia de guvernare este necesara si cred ca va fi si benefica”, a punctat presedintele Senatului.

Mai multi membri ai Partidului Liberal Reformator s-au intrunit, marti, intr-o sedinta la Palatul Parlamentului. Tariceanu, care a candidat independent la alegerile prezidentiale, sustinut de PLR, a anuntat, pe 2 noiembrie, ca, dupa o consultare la nivelul structurilor de conducere ale partidului, va fi luata o hotarare despre cum se va vota in turul al doilea al scrutinului.

“Voturile pe care le-am primit inseamna din partea mea si din partea colegilor mei o anumita obligatie. Va trebui, dupa o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, sa luam o hotarare cum sa votam in turul doi si cum sa indemnam simpatizantii si votantii mei sa voteze in turul doi”, preciza atunci Tariceanu.

Sursa foto: adevarul.ro