TARICEANU: Oricum au votat DEPUTATII ALDE in CAZUL UDREA, nu am ce sa le REPROSEZ

Copresedintele ALDE CALIN POPESCU-TARICEANU afirma ca NU ARE CE SA LE REPROSEZE DEPUTATILOR ALDE cu privire la votul exprimat fata de cererea Justitiei de incuviintare a ARESTARII PREVENTIVE a deputatul ELENA UDREA.

Acesta a precizat ca, in opinia sa, masura arestarii preventive trebuie utilizata numai in cazuri justificate.

“Subliniez ca nu stiu cum au votat deputatii ALDE (…), dar chiar daca au votat impotriva arestarii nu am ce sa le reprosez pentru ca atat eu, cat si colegii mei din ALDE, ne-am pozitionat, in mod consecvent, IMPOTRIVA ARESTARILOR ABUZIVE, cu exceptia cazurilor de flagrant sau de violenta, in care arestarea preventiva se justifica. In restul cazurilor, noi nu consideram ca trebui aceasta practica utilizata — a ARESTARILOR PREVENTIVE — , mai ales in situatia in care vorbim despre acte de coruptie petrecute in urma cu peste opt ani”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu, vineri, pentru Agerpres.

Acesta a tinut sa puncteze ca deputatii ”au dreptul ”suveran de a decide cu privire la astfel de cereri venite din Justitie.

CITESTE SI: TURCAN (PNL): ELENA UDREA SI TRAIAN BASESCU FAC JOCURILE PSD SI ALIANTA CU GABRIEL OPREA

“Vreau sa mai spun ca, in pofida faptului ca dna. Udrea ne este adversar politic si eu nu am o parere buna despre ea, din contra, acest lucru nu ar fi justificat o atitudine de incuviintare pe baza acestor considerente a densitatii politice sau a impresiei sau parerii unora sau altora proasta. Cred ca este normal ca fiecare dintre parlamentari sa judece, sa analizeze. Este DREPTUL LOR SUVERAN pentru ca asa prevede Constitutia ca, in astfel de chestiuni, ei sa decida”, a mai spus presedintele Senatului.

Totodata, liderul ALDE a aratat ca nu crede ca faptele pentru care Elena Udrea este acuzata in prezent “nu erau cunoscute atunci cand domnia sa era consiliera si apropiata” a presedintelui Traian Basescu.

“Eu nu cred ca acuzatiile care i se aduc dnei. Udrea, faptele despre care ea este acuzata, nu erau cunoscute atunci cand domnia sa era consiliera si apropiata a presedintelui (Traian Basescu — n.r.). Stau si ma intreb de ce s-a bucurat de imunitate atata vreme cat era in preajma presedintelui si acum, cand Basescu nu mai este presedinte, lucrurile astea ies la suprafata. Avem de-a face, oare, cu o Justitie selectiva? Asta este intrebarea retorica pe care mi-o pun”, a adaugat Tariceanu.

Intrebat daca in coalitia de guvernare, intr-o viitoare discutie pe subiectul votului dat in Camera Deputatilor in cazul Udrea, isi va mentine pozitia, Tariceanu a replicat: “Fara indoiala”.

Sursa foto: