TARICEANU: PNL devine din ce in ce mai mult un partid croit dupa stilul lui BASESCU

PNL devine din ce in ce mai mult un partid croit dupa stilul fostului presedinte TRAIAN BASESCU in ceea ce priveste limbajul politic, considera copresedintele ALDE CALIN POPESCU TARICEANU.

“Sigur ca exista, dupa cum ati constatat cu totii si la alegerile prezidentiale de anul trecut, un electorat liberal numeros, care are nevoie de o reprezentare corecta. Noi suntem decisi ca ALDE sa fim singurul reprezentant al valorilor liberale din Romania dupa ce PNL s-a desistat (…), nemaivorbind de faptul ca, in momentul de fata, PNL devine din ce in ce mai mult un partid croit dupa stilul fostului presedinte BASESCU in ceea ce priveste limbajul politic, stilul de manifestare, atitudinea. Cred ca experientele nefaste prin care Romania a trecut in perioada BASESCU i-a determinat pe foarte multi alegatori sa ia distanta de acest mod de a face politica — inconsecventa, minciuna, jigniri. Toate aceste lucruri caracterizeaza, din pacate, PNL de astazi care nu mai reprezinta sub nicio forma valorile liberale”, a afirmat miercuri CALIN POPESCU TARICEANU, la finalul Biroului Politic al ALDE.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU A CONVINS DOI FOSTI SENATORI LIBERALI SA SE INSCRIE IN ALDE

CALIN POPESCU TARICEANU a adaugat ca va stabili in organizatiile mari un sistem de alegeri directe si isi propun sa devina a treia forta politica.

“Vom stabili in organizatiile mari un sistem de alegeri directe, un fel de alegeri primare, cum se numesc in SUA, unde fiecare membru al nostru va putea sa voteze pe cei care vor deveni candidati pentru functiile eligibile in asa fel incat ei sa aiba reprezentativitate si in acelasi timp sa dam responsabilitate colegilor nostri membri de partid. Ambitia noastra este sa reusim un rezultat care sa ne instaleze definitiv ca a treia forta politica in aceasta tara”, a aratat CALIN POPESCU TARICEANU.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU: ROMANIA SE AFLA INTR-O STARE DE BALACEALA IN MOCIRLA

Sursa foto: adevarul