TARICEANU prezent la ICCJ unde este judecat pentru MARTURIE MINCINOASA! REACTIA presedintelui SENATULUI

Magistratii instantei supreme judeca, marti, primul termen pe fond al dosarului in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, marti, primul termen in dosarul lui Calin Popescu Tariceanu, dupa ce, pe 10 februarie, a decis ca procesul poate incepe pe fond, respingand, definitiv, ca nefondata contestatia presedintelui Senatului, informeaza News.ro.

UPDATE: Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, le-a spus, marti, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca nu recunoaste acuzatiile pe care i le aduce DNA si nici nu le intelege. El a cerut sa fie judecat prin procedura normala in dosarul in care este cercetat pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

La primul termen al judecarii dosarului pe fond, Tariceanu a fost intrebat de presedintele completului, Ana Maria Dascalu, daca recunoaste acuzatiile si daca doreste sa fie judecat prin procedura simplificata.”Pozitia mea este ca nu recunosc acuzatiile care mi se aduc si nici nu le inteleg si, ca atare, doresc ca judecata in cazul meu sa se desfasoare dupa procedura obisnuita de drept comun”, a raspuns Tariceanu.

Termenul de azi a durat in jur de 20 de minute, timp in care s-a dat citire pe scurt rechizitoriului intocmit de procurorii DNA. Avocatul lui Tariceanu a cerut amanarea dosarului, pe motiv ca doreste sa ia la cunostinta probele procurorilor, dar si pentru a depune o lista cu probele sale. Aparatorul a explicat ca in rechizitoriu nu apar patru martori care au fost audiati la DNA, iar alti martori au fost de fapt audiati in alt dosar.

Instanta a fost de acord cu amanarea procesului pentru data de 11 aprilie, data la care va fi audiat si Calin Popescu-Tariceanu.

STIRE INITIALA

Presedintele Senatului a ajuns la ICCJ in jurul orei 9:30 si s-a intalnit acolo cu fostul vicepremier Gabriel Oprea. 

In 28 noiembrie 2016, instanta a respins cererile si exceptiile formulate de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si a decis ca judecarea pe fond a dosarului in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului poate incepe. Decizia a fost contestata de Tariceanu si a fost judecata in 8 februarie de instanta suprema. Pronuntarea a fost, insa, amanata pentru 10 februarie.

In 6 iulie 2016, procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata pe Calin Popescu Tariceanu pentru infractiunile de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in legatura cu declaratiile date ca martor in dosarul retrocedarii unei suprafete din Padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt judecati printul Paul, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic. Alaturi de presedintele Senatului a fost trimis in judecata si Dorin Marian, fost sef al Administratiei Prezidentiale a Romaniei in anul 2000, acesta fiind acuzat tot de marturie mincinoasa.

Sursa foto: jurnalul