TARICEANU: ROMANIA si MOLDOVA se pot uni astazi doar intr-o Europa unita

Cain Popescu Tariceanu

Romania si Republica Moldova se pot uni astazi doar intr-o Europa unita iar aderarea Chisinaului la UE si dezvoltarea impreuna a celor doua state vor conduce in final nu doar la un pod simbolic de flori, ci la o linie continua de dezvoltare intre Bucuresti si Chisinau, afirma Calin Popescu-Tariceanu, candidat independent la Presedintia Romaniei, potrivit unui comunicat de presa remis, luni, agentiei Agerpres.

In opinia lui Tariceanu, disparitia granitelor si intarirea identitatii nationale reprezinta coordonatele drumului spre care merge Europa iar Moldova nu trebuie sa ramana in afara acestuia. Calin Popescu-Tariceanu a efectuat sambata si duminica o vizita la Chisinau, unde a participat la o intalnire electorala cu sustinatorii si simpatizantii sai din Republica Moldova.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU a intrat in vizorul ANI

“Rolul nostru in Romania, rol pe care mi-l voi asuma ca presedinte, este acela de promotor si de catalizator al deschiderii Republicii Moldova catre spatiul economic si cultural european, pentru a tese astfel impreuna cu dumneavoastra acea retea capabila sa ancoreze viitorul in Europa unita al tuturor celor care traiesc aici”, a declarat Tariceanu cu aceasta ocazie.

El a spus ca semnarea de catre Guvernul de la Chisinau a Acordului de asociere cu Uniunea Europeana evita transformarea Moldovei intr-un prizonier al conflictului transnistrean si deschide noi posibilitati de cooperare bilaterala cu Romania. Potrivit lui Tariceanu, odata cu acest pas se poate realiza o aprofundare a legaturilor si o dezvoltare a proiectelor comune, atat la nivel guvernamental, cat si al autoritatilor locale, dar chiar la nivel individual.

“Romania trebuie sa fie puternica, pentru ca asa va avea un cuvant mult mai greu de spus in Europa si in lume, iar romanii vor avea o viata plina de bunastare si vor fi respectati pretutindeni in lume. O Romanie puternica va insemna si o Moldova puternica, o Moldova care va parcurge astfel mult mai usor si mai repede drumul spre Europa, drumul spre dezvoltarea economica si spre bunastare”, a adaugat presedintele Senatului.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU: Nu sunt pe post de MOS CRACIUN, nu pot promite nimic 

In cadrul vizitei sale in Republica Moldova, duminica, Tariceanu a fost prezent la evenimentul de lansare a campaniei Partidului Liberal Reformator pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova.

“Stiu ca va asteapta o lupta politica dura, stiu ca veti avea confruntari numeroase in campania pe care o incepeti, stiu ca aveti adversari puternici, dar mai stiu ca dumneavoastra aveti cu mult mai multa energie, forta si curaj decat oricare din adversarii dumneavoastra, stiu ca aveti idealuri nobile pentru care sa luptati, stiu ca aveti energiile si sufletul tanar al liberalilor care va vor da putere in fiecare zi si in fiecare clipa.

Veti reusi in aceste alegeri aducand de partea dumneavoastra pe toti cei care doresc ca Moldova sa paseasca inainte pe drumul sau european, pe drumul dezvoltarii si al bunastarii cetatenilor sai”, le-a transmis Tariceanu reprezentantilor PLR din Republica Moldova.

Sursa foto: jurnalul.ro