TARICEANU s-a ANTRENAT pentru a nu mai CADEA in CAPCANELE JURNALISTILOR

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu, care este si presedinte al Senatului, a refuzat, sambata, sa comenteze decizia presedintelui Klaus Iohannis de a nu invita la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala persoane cu probleme penale, informeaza News.ro.

Tariceanu a spus ca nu doreste sa spuna nimic despre acest lucru si a adaugat ca a participat la un media training si stie cum sa nu cada in capcanele presei. “Sa nu ma intrebati de 1 Decembrie si de Iohannis, ca nu va raspund nimic. Pe cuvant de onoare, nimic nu va raspund”, a spus presedintele Senatului. El a continuat: “Nu va raspund nimicut, nimicut. Nimic in plus. Daca vreti, discutam despre educatie”.

Liderul ALDE a mentionat ca stie faptul ca “subiectele picante” sunt de interes si pasioneaza presa. “Si pe mine (ma pasioneaza – n.red.), din cand in cand, nu pot sa spun ca ma lasa indiferent, dar astazi chiar e un moment in care vrem putin sa schimbam discursul”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Copresedintele ALDE a refuzat sa raspunda la orice intrebare legata de interdictia de a participa la parada de 1 Decembrie si la receptia de la Palatul Cotroceni. “Am fost la un curs de media training si ne-au invatat cum sa ne comportam la capcanele pe care ni le intindeti. Astazi suntem prea proaspeti, cu cunostintele bine asezate. Mai incercati peste o saptamana, ca s-ar putea sa mai uitam din ce ne-au predat instructorii”, a afirmat Tariceanu.

Liderul ALDE a facut o referire la presedintele Klaus Iohannis si in contextul aplicarii invatamantului dual in orase din Romania, proiect pe care ALDE doreste sa il extinda la nivel national. “Le-am recomandat tuturor sa aplice acest sistem de invatamant dual”, a spus Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca, in peste 25 de ani, baza in Romania a fost invatamantul universitar, in detrimentul invatamantului profesional.

“Noi am reusit sa implementam acest lucru in Romania (invatamantul dual – n.red.). Cu toate ca nu i-am cerut voie presedintelui Iohannis. Va dati seama ce lezmajestate am comis?”, a comentat Tariceanu.

Sursa foto: jurnalul