Tariceanu se teme ca PNL ar putea fi sanctionat la alegerile din 2014, daca se majoreaza taxele si impozitele

tariceanu_taxe-impozite

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu este de parere ca Partidul National Liberal (PNL) ar putea fi sanctionat la alegerile din 2014, daca va majora taxele si impozitele, asa cum s-a speculat in ultimele zile. 

Tariceanu a declarat, intr-un interviu la RFI Romania, ca masurile pe care le asteapta romanii de la PNL “nu sunt in nici un caz cele de majorare a taxelor, intr-o formula simplista, atata vreme cat exista atata evaziune fiscala”. Referitor la acordul de coabitare dintre seful statului si premierul Victor Ponta, fostul premier este de parere ca acesta va functiona “sontac-sontac” pana la alegerile prezidentiale. 

“exista un risc, fara indoiala. Mai ales daca astfel de masuri vor fi adoptate, daca ele nu vor fi clar explicate si justificate, daca se poate produce o justificare si chiar si in aceste conditii, nu m-ar mira sa existe o sanctionare din partea electoratului si mi-e teama ca aceasta sanctiune sa nu vizeze cu precadere Partidul National Liberal, de la care exista o serie de asteptari. Noi totusi trebuie sa venim in intampinarea publicului care ne-a votat, in intampinarea electoratului cu masurile pe care le asteapta de la noi. Masurile pe care le asteapta publicul de la noi nu sunt in nici un caz cele de majorare a taxelor, intr-o formula simplista, as spune, atata vreme cat exista atata evaziune fiscala. Cred ca fiecare cetatean de rand cand vede ca in stanga lui si-n dreapta lui sunt unii care scapa la plata taxelor si el se conformeaza, nu va fi deloc bucuros sa suporte o sarcina suplimentara de taxe si de impozite. Si sigur ca acest lucru il va putea duce in situatia sa ne aplice o sanctiune la vot”, a spus Tariceanu, la RFI.

In ceea ce priveste coabitarea dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, Tariceanu a spus ca acordul va merge “sontac-sontac” pana la alegerile din 2014 si a atras atentia ca seful statului este un mare maestru in a-si apara interesele politice fara sa tina cont de alte considerente. 

“Coabitarea, dupa cum s-a vazut, a functionat o perioada si din declaratiile publice ale celor doi impricinati, ca sa zic asa, ea ar functiona si in continuare. Sigur ca acest lucru nu poate sa nu tina seama de interesele politice ale celor doua parti implicate si, dupa cum se vede, presedintele este mare maestru in a-si apara interesele politice sau a si le promova fara sa tina cont de alte considerente. Adica, daca are nevoie sa calce in picioare acordul de coabitare, il calca fara sa clipeasca (…) Va functiona asa, sontac-sontac, pana la expirarea mandatului presedintelui, cu accente de agresivitate uneori, dar probabil ca cei doi si-au facut socoteala ca aceasta este formula cea mai buna care le poate permite sa-si duca fiecare la bun sfarsit obiectivele politice asumate”, a mai spus Tariceanu, la RFI Romania.