TARICEANU spune ca nu se regaseste in noul plan al PNL, dar ca este interesat de soarta partidului

Calin Popescu Tariceanu critica declaratiile lui Eduard Hellvig

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a vorbit, miercuri, despre situatia post-alegeri din PNL si despre asocierea europarlamentarilor liberali la Partidul Popularilor Europeni (PPE), despre care crede ca reprezinta o tradare pentru electorat. Totodata, fostul liberal sustine ca rezultatele sub estimari obtinute de PNL la europarlamentare sunt o consecinta a destramarii USL si a deciziei de iesire de la guvernare.

Astfel, Tariceanu sustine ca nu se regaseste in alegerea PNL de a se alatura Partidului Popularilor Europeni (PPE), afirmand ca asocierea este o tradare a electoratului.

CITESTE SI: CRIN ANTONESCU CONSIDERA CA TARICEANU A DEVENIT UN CADAVRU AMBULANT

“O asemenea tradare este inacceptabila. Eu nu ma regasesc in alegerea PNL de a se alatura PPE, schimbarile bruste de directie devin o marca caracteristica, ma surprinde ca avand in vedere rezultatele proaste care reprezinta sanctiunea electoratului pentru parasirea guvernului, colegii mei nu se gandesc de doua ori inainte sa paraseasca liberalismul si sa plece in tabara popularilor europeni. Nu stiu exact cum se vor petrece lucruile, dar acesta va fi sfarsitul la care nu vreau sa fiu in niciun caz parte, sa impartasesc aceasta soarta a PNL. In Romania liberalismul nu a murit”, a spus Tariceanu.

Fostul premier vorbeste despre destramarea USL si iesirea de la guvernare si mai spune ca nu se regaseste in acest nou plan al PNL, dar ca este in continuare interesat de soarta partidului. El a mai spus ca nu are o strategie si a adaugat ca zilele acestea a fost cautat de mai multi colegi, atat din interiorul PNL, cat si din exterior. 

“Este un act de tradare a electoratului si est condamnabil, nu in acest fel se face politica. In politica este primordial sa te uiti catre cetateni, sa te uiti la semnalele pe care le dau, sa nu faci abstractie de ele, altfel ajungi sa fii un partid autist. N-as putea sa va spun acum despre un plan, dar pot sa va spun ca in aceste zile am inceput sa fiu cautat de foarte multi colegi din PNL, din afara PNL-ului, care isi manifesta insatisfactia, in urma discutiilor cu ei voi lua o decizie”, a mai declarat Calin Popescu Tariceanu.

“Acum ceea ce ar trebui sa ne preocupe este evolutia PNL-ului, nu sunt indiferent, sa credeti ca privesc cu oarecare placere ce se intampla, dar vad lucrurile deteriorandu-se din ce in ce mai mult in PNL. Nu e normal ca asa-zisa conducere interimara sa ia decizii atat de importante. In fapt in PNL nu s-a intamplat nimic, conducerea merge inainte, are planuri de viitor, congresul este o mica virgula, discutiile despre o fuziune cu PDL distrag atentia de la rezultatul prost care ar fi trebuit analizat si cei responsabili sa isi asume esecul”, a mai declarat Tariceanu.

Intrebat care sunt planurile sale de viitor, Tariceanu a  spus ca deocamdata nu a luat o decizie, dar ca nu va fi interesat sa faca parte din actuala echipa aflata la conducerea PNL, insinuand astfel o posibila intentie de a prelua conducerea partidului.

“Ma voi gandi ce o sa fac in viitor, acum nu am ce sa va spun. In conducerea PNL cu o conducere care are un stil dictatorial nu vad ce interes as avea sa fac parte dintr o asemenea echipa. Eu nu urmaresc nimic in PNL. Am fost presedinte de partid, premier, am o cota de incredere si de intentie la vot, asta ar insemna un plus pentru PNL. Trebuie sa ne uitam cu ingrijorare la situatia actualei conduceri si sa obsrvam ca l-a scos din cursa. Partidul poate sa decida ce doreste, si sinuciderea este o optiune. Rara, dar exista!”, a incheiat Tariceanu.