TARICEANU, sub PRESIUNEA PSD!

PSD-ul pune PRESIUNE pe CALIN POPESCU TARICEANU! Liderii social democrati i-au dat ULTIMATUM zece zile acestuia sa rupa o factiune considerabila din PNL, in caz contrar urmand sa fie schimbat de la sefia Senatului, au declarat surse politice pentru dcnews.ro.

PSD-istii considera ca pastrarea lui Tariceanu la presedintia Senatului nu le aduce niciun avantaj, ci, dimpotriva, este danatoare pentru majoritatea de guvernare.

In calculele politice ale social democratilor, TARICEANU a devenit nefolositor dupa ce a esuat in a aduna in jurul sau un numar semnificativ de liberali. Masuratorile sociologice arata ca strategia “USL traieste” si-a pierdut eficienta in noul context politic, iar Tariceanu, ca exponent al acestei idei, a scazut si el in sondaje.

Citeste si: ANTONESCU: Tariceanu a fost mereu un lider politic mediocru, nu ma mira parerea lui

Mai mult, asocierea fostului presedinte al PNL cu PSD+PC+UNPR are o conotatie negativa pentru acestia din urma pentru ca romanilor nu le plac “tradatorii”, spun aceleasi cercetari consultate de PSD.

De asemenea,  Calin Popescu Tariceanu este un pion steril pentru PSD. Au trecut aproape trei luni de la demisia sa din PNL si in tot acest rastimp nu a reusit sa atraga de partea proiectului sau un numar considerabil de liberali. Plecarile lui Sorin Iliesiu si Radu Stroe din PNL se traduc in doua voturi in Parlament pentru majoritatea de guvernare, dar cam atat. Tariceanu nu a convins, de exemplu, nicio organizatie teritoriala sa i se alature.

Citeste si: TARICEANU: Antonescu a demisionat la presiunea interna, unii colegi l-au tras la raspundere

In acest context, PSD se va dispensa de Tariceanu in urmatoarea perioada daca fostul premier nu da o lovitura. Termenul este de zece zile. Presedintele Senatului isi poarte pierde functia prin retragerea sprijinului politic sau se va negocia o demisie a lui Tariceanu.

Sursa foto: dcnews.ro