TARICEANU: Sunt membru PNL. Am participat la BPN teritorial, decizia nu poate fi contestata

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi, in exclusivitate pentru postul B1 TV, ca este din nou membru al Partidului National Liberal, precizand ca a participat la sedinta Biroului Permanent Teritorial (BPN), care a luat aceasta decizie in unanimitate. 

„Azi am fost in campanie electorala la Satu Mare sa-l sustin pe Ovidiu Silaghi. M-am bucurat ca, in continuare, sunt oameni in PNL care considera ca angajamentele pe care le-am luat in fata electoratului trebuie duse la indeplinire. Colegii mei din Satu Mare mi-au facut aceasta propunere, care este in concordanta cu ce am anuntat mai demult. Deci nu e o surpriza. Am zis ca vreau sa revin in PNL, iar acest moment de rascruce, marcat de alegerile europarlamentare, m-a determinat sa accept. Cred ca, in perioada urmatoare PNL trebuie sa faca o dezbatere foarte serioasa cu privire la directia in care se indreapta partidul si care sunt obiectivele”, a declarat Tariceanu.

Citeste si: PNL Satu Mare a aprobat reinscrierea lui Calin Popescu TARICEANU in PNL

“Am participat la BPN teritorial care a luat aceasta decizie, exista un comunicat de presa in acest sens. Decizia organizatiei Satu Mare a fost luata in cunostinta de cauza si ma bucur ca mi-au facut aceasta propunere. Participarea la sedinta imi confirma calitatea de membru PNL, deci nu poate fi contestata”, a adaugat presedintele Senatului.

Intrebat daca se gandeste sa reia functia de presedinte al PNL, acesta a spus ca prefera sa se concentreze pe alegerile europarlamentare de duminica si a adaugat ca de luni va discuta si despre restul optiunilor.

Citeste si: ENATESCU, presedinte PNL Satu Mare: Nu cred in votul pentru revenirea lui Tariceanu in PNL. Incepem sa primim instructiuni sa votam cu PSD in loc de PNL

Acesta a refuzat sa comenteze declaratiile purtatorului de cuvant al PNL, Cristina Pocora, spunand ca a remarcat anumite tensiuni in partid.

„De Pocora, ma abtin sa fac declaratii, cred ca exista o stare de tensiune. Nu cred ca politica pumnului in gura poate fi acceptata azi”, a mai spus Tariceanu.