Tariceanu sustine ca va lucra cu Ponta ca premier, daca va castiga alegerile

Tariceanu: Dosarul de inregistrare al PLR a fost depus din nou la Tribunal

Calin Popescu Tariceanu a declarat luni seara ca, in situatia in care va deveni presedinte, va lucra cu Victor Ponta ca prim-ministru, deoarece il “obliga” Constitutia.

Invitat in studioul Romania TV, Tariceanu a fost intrebat daca va lucra cu Victor Ponta prim-ministru in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale.

“Presedintele nu are voie sa aiba simpatii si antipatii politice pe modelul Traian Basescu. Raspunsul e da pentru ca ma obliga Constitutia sa respect vointa populara si votul popular”, a raspuns Tariceanu.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE – ANALIZA. Cine sunt candidatii care sunt in crestere ca prezenta in media

Calin Popescu Tariceanu l-a atacat in mai multe randuri pe Klaus Iohannis, pe care l-a numit “un discipol al lui Basescu, emulul lui” si a sustinut ca acesta a refuzat sa raspunda invitatiei Romania TV de a fi prezent luni seara in aceeasi emisiune.

In opinia lui Tariceanu, Klaus Iohannis “e sfatuit sa refuze orice aparitie publica” deoarece “in lipsa unui discurs fluent, a unor idei, a unor concepte pe care sa le vehiculeze (o dezbatere, n.r.) e evident in defavoarea lui”.