Tariceanu: Trebuie luata nota de anumite decizii, as recomanda calea intelepciunii. Un congres al PNL nu trebuie facut in graba

Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca va fi nevoie de un congres la nivelul PNL, insa nu organizat in graba, ci dupa o consultare care sa mearga pana la baza partidului.

Totodata, Tariceanu a insistat pe calea intelepciunii, a precizat ca nu va participa la sedinta PNL din aceasta dupa-amiaza si a catalogat gestul anuntat de Crin Antonescu de trecere a PNL la PPE ca fiind unul pripit.

Vezi aici declaratia liderului PNL, Crin Antonescu

“In astfel de momente pripa strica, graba strica treaba. Va fi nevoie de un congres, dar nu stiu daca de unul rapid, e nevoie sa se treaca la o modalitate cu adevarat democratica. Intai sa se faca o consultare care sa mearga pana la baza partidului, a celor cu functii in administratia partidului. Fara sa ascultam ce vor oamenii din teritoriu, la firul ierbii, riscam sa facem un congres degeaba”, a spus Tariceanu.

Citeste si: Iohannis a demisionat de la conducerea PNL. Afla aici detalii

“Mai am consultari cu diferiti colegi care m-au sunat, unii si-au exprimat un punct de vedere, forul partidului trebuie sa discute subiectele, trebuie luata nota de anumite decizii care vor urma, iar dupa aceea as recomanda calea intelepciunii”, a adaugat Tariceanu.

Intrebat cum vede unificarea dreptei, Tariceanu a spus: “Daca unificarea gandita de Crin Antonescu inseamna sa punem partidul pe tava domnului Basescu, inseamna atunci categoric nu”.