TARICEANU: Votul pentru SOVA a fost dat, nu se mai poate aplica noul REGULAMENT

Votul dat pentru DAN SOVA a fost dat, nu se mai poate aplica noul Regulament, acesta urmand sa capete aplicare in viitor, a declarat marti presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU.

“Regulamentul a fost modificat la Comisia de regulament. Perfect. Care este pasul urmator? Plenul, deci trebuie aceasta modificare de plen. Pasul urmator este publicarea in Monitorul Oficial. De-abia dupa ce se publica in Monitorul Oficial, el devine efectiv. In privinta votului care s-a dat, nu poate fi facut nimic. Presupunand ca pana maine Regulamentul ar fi aprobat si publicat, ceea ce eu cred ca in termeni realisti si concreti este imposibil, am putea spune ca votul de maine in ceea ce-l priveste pe senatorul DARIUS VALCOV sa fie dat pe baza noului Regulament.

CITESTE SI: Un deputat PNL cere RELUAREA VOTULUI din Senat in cazul DAN SOVA 

Dar, in privinta votului dat pentru dl. DAN SOVA, votul a fost dat, nu se mai poate aplica acum noul Regulament, el capata aplicare in viitor”, a precizat CALIN POPESCU TARICEANU la finalul reuniunii Comisiei pentru revizuirea Constitutiei.

Comisia pentru regulament a Senatului a aprobat marti, in unanimitate, modificarea articolului 173 din Regulamentul acestei Camere, astfel incat pentru aprobarea cererilor primite din partea Justitiei sa fie necesara o majoritate simpla.

Presedintele comisiei, liberalul SEBASTIAN GRAPA, a declarat ca forma articolului 173 care va fi inaintata plenului stipuleaza ca “Senatul hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti”.

CITESTE SI: Un nou PROTEST in PIATA UNIVERSITATII, fata de folosirea IMUNITATII PARLAMENTARE ca paravan pentru INFRACTORI 

CALIN POPESCU TARICEANU a adaugat ca va solicita completarea ordinii de zi a sedintei plenului Senatului de marti cu acest punct.

Sursa foto: realitatea.net