TARICEANU vrea sa infiinteze o COMISIE ANTI-DNA in PARLAMENT

CALIN POPESCU TARICEANU, presedintele Senatului, a propus saptamana trecuta, la Comitetul Executiv al PSD crearea unei comisii speciale pentru evaluarea democratiei si a statului de drept. Sau mai pe intelesul tuturor, o comisie “ANTI-DNA”!

CALIN POPESCU TARICEANU si-a motivat aceasta solicitare precizand ca in acest moment exista un dezechilibru intre puterile statului si tocmai de acest echilibru depinde buna functionare a tarii.

„Propunerea mea este sa formam la nivelul Parlamentului o comisie speciala pentru evaluarea democratiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, dupa o serie de criterii unanim acceptate, indicele la care ne situam cu statul de drept in Romania su cu democratia. Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din pacate pare ca acei care vorbesc cunosc destul de putin”, a afirmat, luni, CALIN POPESCU TARICEANU.

CITESTE SI: TARICEANU: ACTIUNILE POLITICE al GUVERNULUI nu pot sa fie ANCHETATE de JUSTITIE 

TARICEANU a declarat ca puterea judecatoreasca ataca permanent Parlamentul si deciziile pe care alesii le iau. Astfel independenta si suveranitatea Parlamentului sunt puse in discutie.

Demersul lui CALIN POPESCU TARICEANU s-a concretizat luni, 15 iunie, dupa ce seful Senatului a redactat un MEMORANDUM INTERN pe care l-a trimis catre Biroul Permanent si in care solicita oficial crearea unei astfel de comisii.

CITESTE SI: VICTOR PONTA sustine comisia lui TARICEANU de “EVALUARE a DEMOCRATIEI” 

Sursa foto: adevarul.ro