Tarifele de roaming vor fi eliminate in Uniunea Europeana din iunie 2017

Parlamentul European a aprobat, marti, legea privind eliminarea tarifele de roaming in interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar din 15 iunie 2017, dupa ani de negocieri dure, transmit RTE News si DPA.

Prima masura interimara prevede ca, din aprilie 2016, taxele de roaming vor fi plafonate la 0,05 euro (0,06 centi) pe minut la apelurile vocale, 0,02 euro pentru mesajele text (SMS) si 0,05 euro per megabiti la utilizarea Internetului mobil.

Companiile de telecomunicatii vor oferi in continuare pachete de telefonie care includ taxe de roaming, atata timp cat sunt evitate aceste costuri.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, a salutat adoptarea legii, apreciind ca aceasta reprezinta ‘primul pas’ spre o piata unica de telecomunicatii in UE.

Recent, comisarul european pentru economia si societatea digitala, Gunther Oettinger, a avertizat ca UE trebuie sa-si consolideze piata de telecomunicatii, punand in evidenta faptul ca in Europa exista 280 de companii de telecomunicatii comparativ cu doar patru in SUA.

‘Pentru a deveni mai competitive si a-si consolida retelele, mult mai multe companii vor fuziona in urmatorii ani. Aceasta ar trebui sa permita industriei europene de telecomunicatii sa joace un rol mai mare pe scena globala’, a apreciat Gunther Oettinger.

 Sursa foto: dcnews