Tarile din G20 vor impune CONTROALE mai STRICTE la granite si pe aeroporturi

Primele masuri la nivel mondial dupa atentatele din Paris. Tarile din G20 vor impune controale mai stricte la granite si pe aeroporturi, iar Uniunea Europeana va organiza o sedinta a ministrilor de Interne pe 20 noiembrie.

Fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, a cerut ca Statele Unite si Rusia sa isi dea mana si sa formeze o coalitie pentru exterminarea teroristilor din Statul Islamic. El a cerut si regandirea politicii europene in materie de migratie. Uniunea Europeana refuza insa total acest lucru, iar Jean-Claude Juncker a precizat ca strategia cotelor obligatorii ramane valabila. 

”Suntem in razboi. Avem nevoie de toata lumea pentru exterminarea retelei Statul Islamic, inclusiv de rusi. Nu pot exista doua coalitii in Siria”, a declarat fostul presedinte francez.
Atacurile din Franta au produs durere, dar si furie. Francezii vor distrugerea totala a jihadistilor din Statul Islamic. Un mesaj asemanator a venit din partea lui Barack Obama, care a promis ca americanii isi vor dubla eforturile pentru a elimina organizatia terorista. Liderul de la Casa Alba si premierul britanic David Cameron au inceput deja discutiile pe tema modului de combatere a terorismului si cum sa aduca pacea in Siria.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS:BILANT PROVIZORIU: 129 de MORTI, 352 de RANITI. Doi dintre atacatori, francezi cu domiciliul in Belgia. LIVE TEXT

Pana atunci insa, tot mai multe tari isi iau masuri preventive. Reuters anunta ca statele din G20, cel mai puternice din lume, au decis intarirea controalelor la granite si pe aeroporturi. Un lucru asemanator se intampla si in Elvetia, care a decis intensificarea securitatii la frontiere.

Iar vineri, la Bruxelles, va avea loc un consiliu de urgența al ministrilor de Interne si ai Justiției din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Sedinta a fost ceruta de Franta, care ar putea solicita acolo si o noua politica in materie de imigratie.

CITESTE SI: BARACK OBAMA promite sa-si dubleze eforturile pentru a ELIMINA STATUL ISLAMIC

Presedintele Comisei Europene nici nu ia insa in calcul acest lucru. Jean Claude Juncker a declarat ca atentatele din Franta nu schimba cu nimic politica europeana in privinta primirii refugiatilor si a cerut liderilor mondiali sa nu cedeze in fata emotiilor. 

”Cei care au organizat si au comis acest atentat sunt aceiasi oameni de care fug refugiatii si nu invers. Asa ca nu exista nevoia unei revizuiri a politicii europene in materie de refugiati”, a spus Juncker.

Sursa foto: rfi