Tarom are pierderi de 160.000 de dolari pe zi

Compania aeriana de stat Tarom are pierderi de 160.000 de dolari pe zi, potrivit Realitatea TV. Consiliul de Administratie al companiei a iesit, miercuri, intr-o conferinta de presa si a incercat sa clarifice lucrurile, dupa ce ieri ministrul Relu Fenechiu a declarat ca va trimite un corp de control care sa verifice situatia de la Tarom.

Tarom a inregistrat pierderi de 66 milioane de lei in primele patru luni ale anului 2013, cu 30 milioane de lei mai putin fata de rezultatul negativ estimat in planul de management. Compania a incheiat anul trecut cu o pierdere preliminara si neauditata de 236 milioane lei.

Planul de management, aprobat de Consiliul de Administratie in luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei in acest an, de 18 milioane lei in 2014, urmand ca in 2015 si 2016 compania sa realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane lei.

In baza planului de management, Tarom a initiat in martie un program de retragere voluntara a personalului, vizand reducerea personalului cu 10% pana la finele anului.

Miercuri, Consiliul de Administratie (CA) al companiei TAROM a anuntat ca s-au constatat intarzieri majore in activitatile directorului general, Christian Heinzmann, care decurg din Planul de Management aprobat.

Mai mult, CA al TAROM sustine ca afirmatiile directorului general cu privire la performantele financiare ale companiei pe primele cinci luni ale anului sunt “triumfaliste sau inexacte”.

CA TAROM dezminte si afirmatiile conform carora ar exista la nivelul CA un plan secret de privatizare a companiei. Conducerea Tarom sustine ca nu este in interesul companiei sa se discute acum despre privatizare.

Foto: qmagazine.ro