România ocupă un onorabil loc 4, la nivel mondial, în topul celor mai gustoase preparate realizat de specialiștii culinari de la Taste Atlas. Primele trei locuri sunt ocupate de Italia, urmată de Grecia și Spania, apoi România cu mititei, ciorbă de burtă și mămăliguța atât de apreciată și de străini. Voturile turiștilor străini care au degustat ”minunile” bucătăriei românești au contat și ele.
Sarmalele, mămăliga, cârnații și micii sunt doar câteva dintre preparatele care au clasat țara noastră pe locul 4 în lume atunci când vine vorba despre mâncare.
În clasamentul Taste Atlas, România a obținut scorul de 4,57. Acesta a fost realizat după ce participanții la vot au ales 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice țării noastre, printre care, la loc de cinste se află mititeii şi celebra ciorbă de burtă.
Cele mai apreciate preparate locale
Mititei
Cozonac
Borș
Pască
Mămăligă
Ciorbă de burtă
Ciorbă de fasole
Ciorbă de pui
Drob
Covrigi
Sarmale
Sursa: Taste Atlas